E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriIntel 17.500 kişiyi işten çıkaracak---

Intel 17.500 kişiyi işten çıkaracak

Intel 17.500 kişiyi işten çıkaracak
02 Ağustos 2024 - 07:36 borsagundem.com

Intel 24 milyar dolardan fazla piyasa değer kaybederken temettü ödemesini askıya aldığını ve 17.500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.


Intel işgücünün %15'inden fazlasını, yaklaşık 17.500 kişiyi işten çıkaracağını ve dördüncü çeyrekten itibaren temettü ödemesini askıya alacağını söyledi.

Intel'in hisseleri %20 düşerek yonga üreticisinin 24 milyar dolardan fazla piyasa değeri kaybetmesine yol açtı.

CEO Pat Gelsinger işten çıkarmalarla ilgili olarak "Genel merkezde daha az, sahada müşterileri destekleyen daha fazla insana ihtiyacım var" dedi. Temettünün askıya alınması konusunda ise şunları söyledi: "Amacımız... zaman içinde rekabetçi bir temettü ödemek, ancak şu anda bilançoya odaklanmak, kaldıraçları azaltmak."

Bazı iştirakleri hariç 29 Haziran itibariyle 116.500 kişiyi istihdam eden Intel, işten çıkarmaların çoğunun 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Nisan ayında üç aylık kar payı açıkladı.

Hisseleri değer kaybetmeye devam ediyor

2024 ikinci çeyrekte gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 düşüşle 12,8 milyar dolar seviyesine gerilediğini ve bu çeyrek dönemde hisse başına 38 cent zarar ettiğini açıklayan Intel'in hisseleri değer kaybetmeye devam ediyor.

Nasdaq'da seans öncesi işlemlerde Intel hisseleri yüzde 21,48 değer kaybetti

Intel hissesi şu sıralarda yüzde 21,00 kayıpla 22,95 dolardan işlem görüyor.

Buffett, BofA hisselerindeki satışına devam ettiBuffett, BofA hisselerindeki satışına devam etti

 

Apple, Amazon ve Intel, nisan-haziran dönemi bilançolarını açıkladıApple, Amazon ve Intel, nisan-haziran dönemi bilançolarını açıkladı

 

Teknoloji devleri neden temettüye yöneliyor?Teknoloji devleri neden temettüye yöneliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)