E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarINTEL BEKLENTİLERİ AŞTI---

INTEL BEKLENTİLERİ AŞTI

INTEL BEKLENTİLERİ AŞTI
13 Ekim 2010 - 10:10 borsagundem.com

Dünyanın en büyük çip üreticisi olan Intel, mali yılının 3. çeyreğinde hisse başına karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artırdı

Şirket, 3. çeyrekte hisse başına 52 sent, 2.96 milyar dolar kar etti. Analistler ise hisse başına 50 sent kar bekliyordu. Intel, geçen yılın aynı döneminde hisse başına 33 sent, 1.11 milyar dolar kar etmişti. 3. çeyrekte Intel'in gelirleri yüzde 18 artarak 11.1 milyar dolar oldu. Analistler de 11 milyar dolar civarında gelir bekliyordu. Intel, iş dünyası ve gelişmekte olan ekonomilerdeki müşterilerinden gelen güçlü talebin etkisi ile 4. çeyrekte de analist beklentilerinin üzerinde performans göstermeyi beklediğini bildirdi. Intel, 4. çeyrekte gelirlerinin 11.0-11.8 milyar dolar aralığında oluşmasını beklediğini duyurdu. Intel CEO'su Paul Otellini yaptığı açıklamada PC sektörünün hala bu yıl yüzde 18 büyüme gösterme yolunda olduğunu vurguladı. Çift dipli resesyon beklemediğini ifade eden Otellini, 2011'in bilgisayar satışları açısından oldukça iyi bir yıl olmasını beklediklerini vurguladı. Intel hisseleri elektronik işlemlerde % 0.76 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)