E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriIntel binlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor---

Intel binlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

Intel binlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor
31 Temmuz 2024 - 07:52 borsagundem.com

Yarı iletken devi Intel'in toparlanmayı finanse etmek ve azalan pazar payıyla başa çıkmak için binlerce kişiyi işten çıkaracağı iddia edildi.

Intel, kişisel bilgisayar ve sunucu pazarlarında önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor, ancak yapay zeka uygulamalarında kullanılan çiplere yönelik artan talebe ayak uydurmakta zorlanıyor. CEO Pat Gelsinger, şirketin rekabet gücünü yeniden kazanmak için üretim yeteneklerini yeniden canlandırmaya, gelişmiş çip teknolojilerine yatırım yapmaya ve yeni pazarlara açılmaya odaklanan bir geri dönüş başlattı.

Ekim 2022'de Intel, 2023'te yıllık maliyetleri 3 milyar dolar azaltmayı amaçlayan "insan eylemlerini" içeren bir maliyet azaltma planı açıkladı ve düzenleyici dosyalara göre, çip üreticisinin personel sayısını bir yıl önceki 131.900'den 2023 sonunda 124.800'e düşürdü.

Şirket geçen yıl Şubat ayında yaptığı açıklamada, planın 2025 yılına kadar yıllık 8 milyar ila 10 milyar dolar arasında maliyet tasarrufu sağlamasının beklendiğini belirtmişti.

Akbank, yılın ilk 6 ayında 24,1 milyar TL konsolide net kar açıkladıAkbank, yılın ilk 6 ayında 24,1 milyar TL konsolide net kar açıkladı

 

Gazprom zarar ettiGazprom zarar etti

 

Garanti'den 2024'ün ilk 6 ayında 44,6 milyar TL konsolide net karGaranti'den 2024'ün ilk 6 ayında 44,6 milyar TL konsolide net kar

 

Wall Street’in en zayıf dönemi başlıyorWall Street’in en zayıf dönemi başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)