E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİnter Çinlilere satıldı!---

İnter Çinlilere satıldı!

İnter Çinlilere satıldı!
06 Haziran 2016 - 13:12 borsagundem.com

Dünyanın önde gelen kulüplerinden Inter Milan'ın yüzde 68,55'i, 270 milyon Euro bedelle Çinli perakende devi Sunning Commerce Group'a satıldı

Kulübün satışını, mevcut büyük hissedar Endonezyalı işadamı Erick Thohir (solda) ile Sunning Commerce Group'un sahibi Zhang Jindong, bu sabah Çin'in Nanjing kentinde birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.

Anlaşmaya göre 108 yıllık kulübün hisselerinin yüzde 68.55'i Çinli şirkete devredilirken, hisselerin yüzde 31'den biraz fazlası ise Erick Thohir'in sahibi olduğu Inter Sports Capital'de kaldı.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, kulübün yüzde 70'ine sahipken artık küçük hissedar olan Erick Thohir'in başkan olarak görevini sürdüreceği belirtildi. Bu durumun, Çinli şirketin hisselerin yüzde 100'ünü almayı tamamlayana kadar süreceği de kaydedildi.

Sunning'in Başkanı Zhang Jindong, geçen yıl girdikleri futbol dünyasında olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederken, "Inter ve futbol, grubumuzun dünya çapında büyümesinde bir kapı olacaktır. Inter'i dünyanın zirvesine taşımak zorundayız" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)