E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporInter'e Çinli ortak---

Inter'e Çinli ortak

Inter'e Çinli ortak
03 Ağustos 2012 - 07:24 borsagundem.com

İtalya’da 18 şampiyonluk yaşayan ve son dönemde borçları olduğu bilinen Inter takımına Çinli ortak geldi

China Railway Construction şirketinin, takımın sahibi Moratti ailesinin hisselerinden bir bölümünü satın aldığı belirtilirken, satışın değeri hakkında bilgi verilmiyor. Piyasa değeri yaklaşık 500 milyon euro olan Inter takımının yüzde 15’lik hissesini satın alan China Railway şirketinin, Hong Kong merkezli QSL Sports ile bir yatırım grubu kurduğu kaydedilirken, Çinli şirketin takımla ilgili büyük planları olduğu belirtiliyor. Bu planlar arasında Milano’da 2017 yılına kadar tamamlanması öngörülen yeni bir stadyum da bulunuyor.
Takımın patronu olan Massimo Moratti’nin, Inter’in mali durumunu düzeltebilmek amacıyla uzun süredir yatırımcı arayışında olduğu vurgulanırken, Çinli şirketin, takımın en büyük ikinci ortağı olacağı belirtiliyor.
Hiçbir deneyimi yok
Takıma ortak olan Çinli şirket, dünyanın en önemli demiryolu inşaat şirketlerinden biri olarak biliniyor. Ortadoğu ülkeleri dahil pek çok ülkede proje yatırımları bulunan China Railway Construction şirketinin, kendi ülkesinde hiçbir futbol yatırımı olmadığına da dikkat çekiliyor. Uzmanlar, şirketin böyle bir yatırım yapmasından duydukları şaşkınlığı dile getirirken, “Kendi yaptıkları ana işle futbolun hiçbir ilişkisi yok. Niçin böyle bir yatırım yaptıklarına ilişkin kimsenin bir fikri yok” ifadesini kullanıyorlar. İki yıl önce Jose Mourinho ile İtalya’da Seri A, İtalyan Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım, bu yıl başarılı sonuçlardan bir hayli uzak görünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)