E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİnternet hisseleri 2020’de fırlayacak---

İnternet hisseleri 2020’de fırlayacak

İnternet hisseleri 2020’de fırlayacak
06 Ocak 2020 - 12:31 borsagundem.com

ABD borsalarındaki internet hisseleri için 2019 harika bir yıldı. Birçok Wall Street analisti, 2020'de iyi seyrin devam etmesini bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İnternet ve teknoloji şirketlerinin karlarını katlayarak artırması yatırımcıları için bu hisseleri cazip hale getiriyor 

ABD borsalarından S&P 500; Facebook,  Amazon, Apple, Netflix, Google hisselerinin oluşturduğu (FAANG) nedeniyle 2019'u % 28,9 oranında arttı. Facebook yılı % 56,6 oranında artış ile kapatırken Amazon % 23 oranında artış ile kapattı.

Uzmanlar FAANG hisselerinin yanı sıra diğer teknoloji hisseleri olan Shopify, Zillow, Alphabet, Netflix ve Alibaba’nın artacağını öngörüyor.

Amazon ve Facebook’a dikkat

CNBC’nin haberine göre Amazon bütün yatırımcılar için olması gereken bir hisse. Amazon’daki diğer dükkan satıcıların önceki yıla göre çift haneli oranda arttığı ve satışların rekor kırdığı belirtildi. Amazon ekosistemi güçlü büyümeye devam ediyor.

Haberde uzmanların Amazon hisseleri hakkında 2019'da “göreli düşük performans” olduğunu söyledikten sonra hisse senetlerinin cazip olduğunu belirtti. ‘Çoğu öz sermaye hesabında uzun vadeli birikim garanti ettiğine inanıyoruz’ yorumu yapıldı.,

2019 internetten dizi – film yayını (streaming)’in devasa artığı bir yıl oldu. Disney + ve Apple TV + yayın hayatına başlarken Netflix üye sayısını artırmaya devam etti. Netflix hisseleri 2019’da %21 arttı.

Deutsche Bank, Facebook’un boğa piyasaları içinde olduğunu ve FBI soruşturması sonucunda oluşan kara bulutların dağılacağı yorumunu yaptı. Haber akışı algoritmasının yeniden düzenlemesi, story’lerin kullanılmaya başlanması, video içeriklerin üretilmesi ve reklam argoritmasının iyileştirmesi gibi ürün çalışmaları Facebook’un değerinin artmasındaki sebepleri oluşturmakta.

Kanada Royal Bank ise Alibaba’nın büyümesine agresif olarak devam edeceği görüşünde. Banka şirketin büyümesi ile birlikte yatırımlarında büyüyeceği görüşünde.  

İnternet devi Google’a rekabeti engelleyici davrandığı suçlaması yapılsa da 2019 için güzel bir yıl geçirdi. Google’un sahibi Alphabet’in hisseleri 2019’da %28 arttı.

2020'ye GE ve Google hisseleriyle başlayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)