E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiİnternet sansürlendi---

İnternet sansürlendi

İnternet sansürlendi
01 Ağustos 2012 - 07:12 borsagundem.com

Rusya’da internette sitelere kara liste uygulaması mecliste onaylandı

Rusya’da mart ayında devlet başkanlığı koltuğuna üçüncü kez oturan Vladimir Putin en ufak bir muhalefete tahammülü olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Dün meclisin alt kanadı Duma’da onaylanan yasa, hükümetin internet üzerinde denetimi sıkılaştıracak. Putin’in imzalamasıyla birlikte 1 Kasım’da yürürlüğe girecek yasanın çocukları ve gençleri ‘pedofili ve uyuşturucudan koruma amacı’ taşıdığı resmi ağızlar tarafından öne sürülse de protesto gösterileri ve sivil toplum örgütlerine ciddi kısıtlamalar getiren yasalardan sonra buna pek inanan yok.
Mahkeme kararına gerek yok
İktidardaki Birleşik Rusya Partisi’nin meclise sunduğu yasaya göre mahkeme emri olmaksızın internet içerikleri engellenirken bazı siteler de kara listeye alınabilecek. Açık internet ansiklopedisi Vikipedia Rusça sayfalarını yasayı protesto etmek için bir gün süreyle karartırken kara listedeki sitelere Rusya’dan erişilemeyecek. ‘İnternet için Teknoloji ve Altyapının İlerletilmesi Derneği’nin Başkanı Dimitri Burkov yasağın kelimelere bile uygulanabileceğine dikkat çekerek esas hedefin siyasi içerikli siteler olduğunu belirtmişti.
Navalni’ye bir soruşturma daha
Aralık ayında genel seçimlere hile karıştırıldığını öne sürerek sokaklara dökülen onbinlerin öne çıkan liderlerinden Aleksey Navalni hakkında da yeni bir soruşturma açıldı. Yolsuzlukları ifşa ettiği bloguyla ünlenen Navalni hakkında Devlet Soruşturma Komitesi, devlete ait bir kereste şirketinin malvarlığından 16 milyon rubleyi (yaklaşık 895 bin TL) zimmetine geçirmekle suçladı. Moskova’yı terk etmeme emri verilen Navalni suçlu bulunursa 10 yıl hapis cezası alacak. 36 yaşindaki muhalefet lideri hakkındaki ‘saçma ve dayanaksız’ olarak nitelendirdiği suçlamaları reddederken İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt Twitter’da “Aktivisit Navalni’yi susturma girişimleriyle ilgili endişe duymalıyız” yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hure wanabe03 Ağustos 2012 14:24

    kabul et artık putin halkın ağır alkolik. (bizzat resmi satış rakamlarına göre). internet sansürleyeceğine öncelikli olarak milleti tedavi yollarını araştır.