E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnternetten yanıltıcı bilgi yaymaya 1 yıldan 3 yıla kadar hapis---

İnternetten yanıltıcı bilgi yaymaya 1 yıldan 3 yıla kadar hapis

İnternetten yanıltıcı bilgi yaymaya 1 yıldan 3 yıla kadar hapis
26 Mayıs 2022 - 22:41 borsagundem.com

AK Parti ve MHP'nin teklifiyle sosyal medya düzenlemesi TBMM başkanlığına sunuldu. Buna göre; yanıltıcı haber yayanlara ilk kez 'yaptırım' gelecek

AKP ve MHP milletvekilleri, internet medyası ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımları da içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklifte "Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır," ifadesi yer alıyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)27 Mayıs 2022 09:09

    26. Madde. Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı,resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.... Bu fıkra hükmü,radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir....DEMEM OKU okullard aokuduk anayasayı , gördük iyi kötü... zaten anayasal haklarda bu yeni çıkan maddeler var, yeni çıkan maddeler anayasa üzerinde, kişiselleştirilerek kullanılmak isteniyor. anayasa maddesi yontulmuş, siyasi çıkar için benimsenecek belli k,. hukukcular farkı araştırmalı. anayasal daha kapsamlı geneli korurken, diğeri birazdaha taraflı gibi sanki...

  • Mucise Reis ;)27 Mayıs 2022 10:08

    Ali bende onu diyorum. Anayasaya zaten bahsettiğin konuları kapsamıyor. Maddenin devamını internetten bul TAMAMINI OKU... Burada Anayasaya göre adli idari işlem başlatamadığın konuları, yeni çıkan çıkartılan kanun ile işlem başlatabiliyorsun :D ama işlemler anayasa mahkemesinde iptal oluyor otomatıkman... Anlatabildim mi? benım anladım okuduğum bu. Ciddi manada hukukçuların bu konuyu aydınlatması lazım. işin uzmanları olaya bakmalı... o zaman sonuç şu: anayasaya göre suç olmayan unsurlar , yeni çıkan düzenleme yasa kanun kararname ile suç ilan ediliyor gibi olmuş... O zaman yeni metin anayasaya aykırı ve suç oluyor :D Derin uzman hukukçular konuşmalı benim anladım okuduklarımdan bu ... Bence anayasaya aykırı kanun kararname çıkartmakta suç olmalı. insanların hayatları keyfi yaşam hakları , elinden alınıp , gün ve yıl kaybı yaşamamalı.Bedeli al sana para tazminatı demek olmaz.

  • Ali Taş27 Mayıs 2022 09:38

    Hakaret etmeden , gizli örgütlerin kalemşörü olmadan Vatana millete zarar vermeden herkez özgür

  • xyz27 Mayıs 2022 08:35

    AHMET ÖZBIR; bence senin bundan sonra dikkatli yazman gerek çünkü yanıltıcı bilgi vermekten 1-3 yıl yiyebilirsin. Ha doğruya ben trol ve yandaşım diyorsun bana birşey olmaz modundasın. Ama dikkat et sen yinede.

  • Ali Taş27 Mayıs 2022 09:41

    Asıl sen kendine çekidüzen ver

  • şabanoviç27 Mayıs 2022 08:05

    bağımsız yanıltıcı bilgi analiz labratuarı ve yanıltıcı bilgi yüksek denetleme kurulu  kurulsun onayından geçmemiş bilgiler internette ticarette kadın erkek  ilişkilerinde dizilerde siyasette  ve meydanlarda söylenmesi  yasaklansın belki daha dürüst bir toplum olma yolunda adım atılır 

  • A27 Mayıs 2022 07:54

    Ben bu şehre fabrika yapacam diyen yayan siyasetçi ne ceza alacak ?. Fakir yok diyen siyasetçi ne ceza alacak ?

  • Hehe27 Mayıs 2022 07:12

    Eee yandasiin hapis cezasini ertele sana laf atana hapis cok degil ya 1 yil 23 e ne kaldi ananizida alip gitmenize

  • Ali Taş27 Mayıs 2022 09:43

    Lan dış güç ne zırvaliyon yine para bulmuş yahudi gibi

  • xyz27 Mayıs 2022 00:45

    Yanıltıcı bilgi 1-3 yıl. Vatandaşına yalan söyleyen siyasetçiye her şey serbest. Adalet bu olsa gerek.

  • AHMET ÖZBİR27 Mayıs 2022 00:25

    YALAN, DOLAN, KAHPECE SALDIRILARA artık SON VERME zamanı gelmiştir. Tebrikler TÜRK'ün ve TÜRK DEVLETİ'nin gerçek TEMSİLCİLERİNE...

  • Mucise Reis ;)27 Mayıs 2022 08:59

    İnsanları bölmek, karşıt görüşe kahpe saldırgan demek,Türk devletinde 2 temsilcilik olduğu belirtmek. insanları din dil ırk gibi ayrımsal ifadeler ile parçalamak... Ahmet Özbir biri hakkınızda suç duyurusunda bulunabilir. Bence sizin daha dikkatli olmanız gerekli :D seçimler öncesi seçimler sonrası bir madde uygulanırsa 2 türlüde uygulanabilir :D kodese girebilirsiniz. 

  • Kaçan Grup26 Mayıs 2022 23:25

    iktidarın hoşuna gitmezse haydi hapise

  • Bik26 Mayıs 2022 23:23

    Siyasi iktidara muhalif olanları susturmak için yapılmış bir düzenleme. Sosyal medyada yayınlanan bazı videoların gerçekleri ortaya çıkarmasından rahatsız olanlar var.

  • yatırımcı26 Mayıs 2022 23:08

    twitter dan mal pazarlayan dümenciler başta ALFA olmak üzere alayınıza gider

  • 😂😂😂😂27 Mayıs 2022 06:11

    Yatırımcı adı ile alfayı şikayet

  • ?26 Mayıs 2022 22:54

    Peki bu kumarcılara sahte reklamcılara tuzakçılara bir şey yokmu?