E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiiPad 5 Mart'ta çıkabilir---

iPad 5 Mart'ta çıkabilir

iPad 5 Mart'ta çıkabilir
14 Ocak 2013 - 08:25 borsagundem.com

Apple şirketinin Mart ayında yeni bir iPad modeli çıkaracağı ifade edildi

Apple, son dönemin popüler cihazlarından iPad’in gelişmiş bir versiyonunu Mart ayında piyasaya sürebilir.
CNBC yayına katılan bir teknoloji sektörü analisti Apple’ın yeni ürün tanıtımlarını artık daha kısa sürelerde gerçekleştirdiğini, bu yüzden de Mart’ta yeni bir iPad modelinin tanıtılacağından emin olduğunu dile getirdi.
Apple şirketi normalde ürün tanıtımlarını 12 ay arayla gerçekleştirmeyi tercih eder. Ancak son dönemde dördüncü nesil iPad’i iPad Mini’yi, iPad 3’ü tanıtmasından yedi ay sonra piyasaya sürmüştü.
Teknoloji sektöründeki finansal danışmanlık sağlayan Topeka Capital Markets şirketinden Brian White, “Apple’ın ürün tanıtımlarını daha kısa süreye çektiğini unutmayalım. Bu yüzden Mart ayında yeni iPad modeli tanıtılacak” dedi.
Yeni modelin daha önce ve daha hafif bir model olmasını beklediğini belirten White, ekran ve görüntü kalitesi açısından da yeniliklerin geleceğinden emin olduğunu söyledi.
İPHONE SİPARİŞİ AZALDI, APPLE TEDARİĞİNİ KESTİ
Apple şirketinin iPhone satışlarında istediği rakamları görememesinden dolayı telefonunun yedek parça siparişlerini azalttığı ifade edildi.
Wall Street Journal gazetesinde konuya yakın kaynaklara dayandırılarak verilen bir haberde, Apple şirketinin son modeli iPhone 5 için beklediği kadar talep görememesinden dolayı, telefon üretimi için gerekli yedek parçaların tedariğini azalttığı belirtildi.
Kaynaklar, Apple’ın telefonlar için ilk çeyrekte beklediği talep daha önce planlanan rakamdan yarıya yarıya düştüğünü belirtti.
Apple’ın yedek parça tedariğini azalttığı yönündeki söylentiler yaklaşık bir aydır devam ediyor.
Diğer yandan analistler iPhone 5 içi talebin Mart ayında zirve yapmasını bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)