E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiiPhone 5 çılgınlığı---

iPhone 5 çılgınlığı

iPhone 5 çılgınlığı
22 Eylül 2012 - 08:22 borsagundem.com

iPhone 5’in Eylül sonuna kadar 10 milyon adetlik satış rakamına ulaşması bekleniyor.

Tüm dünyada milyonlarca insanın merakla beklediği ve tanıtılır tanıtılmaz gündemin ana maddesi olan iPhone 5, Asya, ABD, Avustralya ve Avrupa’da bazı ülkelerde satışa sunuldu.Daha önceki modellerinin ilk satışa sunulduğu günlerde karşılaşmaya alışkın olduğumuz uzun kuyruklar iphone 5’ için de ortaya çıktı. iPhone 5 için ilk kuyruklar saat farkı nedeniyle önce Avustralya, Japonya, Hong Kong ve Singapur’da oluşurken daha sonra sırasıyla Fransa Almanya, İngiltere, Kanada ve Amerika’da yaşandı. iPhone 5’e herkesten önce sahip olmak için tüketiciler internet üzerinden kayıt yaptırırken, geceden uzun kuyruklar oluşturdu.
Önceki modele göre daha ince, hafif ve hızlı olan ürün genişletilmiş ekranı ile de beğeni toplarken, tanıtılmasının hemen ardından 24 saatte 2 milyon ön sipariş aldı. iPhone 5’in Eylül sonuna kadar 10 milyon adetlik satış rakamına ulaşması bekleniyor. Sabah saatlerinde Apple mağazalarının açılmasıyla çalışanlar iPhone fanatiklerini alkışlarla karşıladı. Japonya’da mobil operatörler ellerinde iPhone kalmadığını açıkladı.
100 bin tane çalındı
İngiliz basını Hong Kong Apple mağazasında ön sırada olanların yerlerini para karşılığı başkalarına devrettiğini iddia etti. Bu arada Japonya’da piyasaya sunulmadan önce 100 binin üzerinde iPhone 5’in çalındığı ileri sürüldü. WSJ’ye göre hırsızlıktan en fazla Softbank adlı GSM operatörü etkilendi. Softbank’ın Osaka’daki mağazasından 95 bin dolar değerinde 116 telefon çalındı. Ülkede çalınan toplam telefon sayısı 100 bini aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)