E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiiPhone sahiplerine fatura şoku---

iPhone sahiplerine fatura şoku

iPhone sahiplerine fatura şoku
16 Ocak 2013 - 12:43 borsagundem.com

Yeni yıl iPhone sahiplerine pahalıya patladı

iPhone sahiplerinin sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetlere göre yeni yılda mms sürprizi yaşayarak Ocak ayında ek bir fatura daha ödediler. Yeni yılda sevdiklerine mevcut kotaları üzerinden bedava gönderdikleri toplu SMS’ler yeni işletim sistemi nedeni ile birden MMS’e dönüştü. 400 TL ‘ye varan cep faturaları ile şoka uğrayan cep telefonu sahipleri kabarık cep faturalarını şikayet etti.
YENİ YILDA MMS SÜRPRİZİ
Özel günler sonrası iPhone kullanıcılarının kabarık faturalardan şikayet ettiğini kaydeden Şikayetvar uzmanları, “iPhone iOS 6 yazılım güncellemesi yapan kullanıcılardan bu konuda çok fazla şikayet alıyoruz. Cep telefonunda Facebook senkronizasyonu açık olan kişiler dikkat etmeli. Çünkü kısa mesaj gönderdiği kişi iPhone kullanıcısının hem telefon rehberinde hem de Facebook hesabında ekli ise gönderilen mesaj bu hesapta ekli olan kişilere otomatik olarak multimedya mesajı olarak gönderiliyor. Multimedya mesaj yani MMS teknolojisi sayesinde metnin içerisine resim, müzik ve video dosyaları eklemek mümkün. Bu nedenle kısa mesaja göre daha farklı ücretlendirilmekte. iPhone kullanıcıları özel günlerde SMS atarken mutlaka telefon ayarlarını kontrol etmeli” diyerek sürpriz faturalara karşı uyardı. Yeni yılda birçok kişiye aynı anda mesaj gönderen ve sonrasında sürpriz cep faturaları ile karşılaşan kişiler ise şikayetlerini şöyle aktardı:
IPHONE SAHİPLERİ YENİ YIL MAĞDURU
“Gsm operatöründen kontratlı iPhone marka cep telefon satın aldım. Yeni yılda SMS olarak gönderdiğim mesajlarım MMS olarak gitmiş. 348 TL faturayı ödemem isteniyor. Binlerce SMS hakkım varken neden MMS atayım ben deli miyim? Müşteri hizmetleri biz bir şey yapamıyoruz,cihazdan kaynaklı diyor. Yeni yıl mağduru olduk.” 
SORUN CİHAZDAN KAYNAKLANIYOR
“Son gelen faturamda bir tarife dışı bir ücretlendirme gördüm. Müşteri hizmetlerini aradım. Normal tarife dışında 69 TL'lik bir fark olduğunu bunun da gönderdiğim MMS'lerden kaynaklandığını söyledi. Ben MMS atmadığımı yılbaşı dolayısıyla SMS attığımı söyledim. Bana verilen cevap şu: Gönderdiğiniz telefonun modelinden dolayı SMS'ler MMS görünüyor. Faturayı ödemek zorundasınız.Lütfen mantıklı bir cevabı olan yardımcı olsun.Şu anda haksızlığa uğramış ama elinden bir şey gelmeyen bir insanın çaresizliği içindeyim.” 
YANLIŞ GİDEN MMS'LER CEP YAKTI
“Cep faturam her ay 39 TL olmasına rağmen,bu ayki faturam toplu MMS hatası yüzünden 148 TL gelmiştir. Toplu attığımız SMS’ler ,MMS olarak ücretlendirilip,müşteriler mağdur edilmektedir. Bu yanlış giden MMS tutarlarının iptalini talep ediyorum. Aksi takdirde tüm şirket ve kişisel faturalarımı iptal edeceğim ve hakkımı yasal yollardan arayacağım.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Samet 16 Ocak 2013 12:51

    Değerli I phone kullanıcıları, ben de aynı sorunu yaşamadan önce farketttim, eğer facebook hesabınız var ve kullanıyorsanız telefonunuza şu dediğimi uygulayın aksi takdirde tüm SMS ler MMS olarak gidiyor; Telefonunuzun ayarlar bölümünden FACEBOOK a girip, kişiler bölümünü 1 den 0 a getirin default ta bu değer 1 olarak seçilidir. Sorun çözülecektir.