E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİptalin faturası 6.5 milyon lira---

İptalin faturası 6.5 milyon lira

İptalin faturası 6.5 milyon lira
08 Mayıs 2011 - 01:52 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig’de iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçının ekonomik faturası ağır oldu

Ekonomik açıdan her iki kulüp de etkilenirken, en büyük zararı yayıncı kuruluş Digiturk aldı. Maç başı Türkiye Futbol Federasyonu’na 1.5 milyon lira ödeme yapan yayıncı kuruluş, reklam ve maç başı satışla yaklaşık 2.5 milyon liralık gelir kaybına uğradı. Olaylar sonrasında iptal edilen maçın Bursaspor ve Beşiktaş kasasına yansımalarıyla 6.5 milyon liradan fazla kayıp oluştu.

Maçın iptal edilmesi Bursaspor ve Beşiktaş da ekonomik fatura çıkartıyor. Bursaspor bilet ve saha içi reklam gelirlerini kaybederken Beşiktaş’ın gelir kaybı performans priminde yaşanacak. Yeşil-beyazlı takım 450 bin liradan fazla hasılat elde etti. Maçın iptal edilmesiyle bu biletleri bir başka maç için kullandırması bekleniyor. Bursaspor’un saha içi reklam gelirleriyle toplam zararının 1 milyon lirayı geçtiği tahmin ediliyor.

Bursaspor en büyük zararı ise 3’üncülük mücadelesinde aldı. Takımlara performans primi olarak dağıtılan yayın gelirlerinde ligi 3’üncü tamamlayan takım 9 milyon lira, 4’üncü olan ise 6 milyon lira gelir sağlayacak. Bursaspor ligi 3’üncü olarak bitiremezse 3 milyon liralık gelirden olacak.

Kim ne kaybetti

Yayın hakkı için Digiturk maç başına 1.5 milyon lira ödüyor.
Reklam ve maç başı satışlardan 1 milyon liraya yakın gelir sağlıyor.
Bursaspor bilet ve saha içi reklamdan 1 milyon lira kazanıyor.
Bursa 3. olamazsa 3 milyon lira kaybedecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)