E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıIrak ve BP, petrol sahaları için mutabakat zaptı imzaladı---

Irak ve BP, petrol sahaları için mutabakat zaptı imzaladı

Irak ve BP, petrol sahaları için mutabakat zaptı imzaladı
01 Ağustos 2024 - 13:40 borsagundem.com

Irak hükümeti ve İngiliz enerji şirketi BP arasında Kerkük'teki 4 petrol sahasının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin hazır bulunmasıyla Irak ve İngiliz BP şirketi arasında Kerkük'teki 4 petrol sahasının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptına imza atıldı.

Kerkük'teki "Baba ve Avana" ile "Bay Hasan", "Cembur" ve "Habbas" sahalarının rehabilite edilip geliştirilmesini içeren mutabakat zaptının ayrıca, her iki tarafın anlaşmasıyla diğer keşif alanları üzerinde çalışma olasılığını da içerdiği aktarıldı.

Irak hükümetinin, bu bölgedeki petrol üretimi, gaz ve güneş enerjisi yatırımlarını artırmak ve geliştirmek amacıyla enerji alanında gelecek vadeden fırsatlara en iyi şekilde yatırım yapmayı amaçladığı kaydedildi.

 BP'nin kârında büyük düşüş BP'nin kârında büyük düşüş

 

bp ve ADNOC, İsrailli şirkete yaptıkları 2 milyar dolarlık hisse teklifini askıya aldıbp ve ADNOC, İsrailli şirkete yaptıkları 2 milyar dolarlık hisse teklifini askıya aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)