E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivIrak ve Libya’ya ihracat rekoru---

Irak ve Libya’ya ihracat rekoru

Irak ve Libya’ya ihracat rekoru
23 Mayıs 2012 - 02:23 borsagundem.com

Otomotiv sektörü, kısa süre öncesine kadar siyasi çalkantıların sürdüğü Irak ve Libya’ya ihracat rekoru kırdı.

İç pazarın yanı sıra Avrupa’daki daralmayı alternatif pazarlarla aşmaya çalışan otomotiv sektörü, kısa süre öncesine kadar siyasi çalkantıların sürdüğü Irak ve Libya’ya ihracat rekoru kırdı.
Irak’a otomotiv ihracatı bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 121, Libya’ya ise yüzde 173 arttı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) kayıtlarına göre sektör, ocak-nisan döneminde başlıca ihracat pazarları olan Avrupa ülkelerine ihracatında düşüşlerle karşılaştı. Fransa’ya otomotiv ihracatı yüzde 11.77, İtalya’ya yüzde 25.58, İspanya’ya yüzde 15.23, Belçika’ya yaklaşık yüzde 13, İngiltere’ye de yüzde 7.25 azaldı.
Filistin’e yüzde 3 bin artış!
Bununla birlikte kısa süre öncesine kadar sıcak çatışmaların yaşandığı, siyasi çalkantıların olduğu Irak’a otomotiv ihracatı yılın ilk çelreğinde yüzde 121, Libya’ya ise yüzde 173 artırdı. Aynı şekilde Fildişi Sahili’ne otomotiv ihracatı yüzde 103, Umman’a yüzde 109.5, Yemen’e yüzde 63.4, Bahreyn’e yüzde 170.5, Endonezya’ya yüzde 431, Moğolistan’a da yüzde 212 arttı. Filistin’e ihracatın ise ilk dört ayda 3 bin 249 artması ise ilgi çekti.
Otomotiv sektörü 153 ülke ve özerk bölgenin yanı sıra 9 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirirken, bu dönemde Togo, Dubai, Hollanda Antilleri, Tacikistan, Malavi, Trinidad ve Tobago, Ruanda, Jamaika, Namibya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Nepal ve Komor Adaları’na ilk kez ihracat yaptı. Otomotiv ihracatı ilk çeyrekte 6 milyar 777 milyon 724 bin dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)