E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran: ABD hamle yaparsa vuracağız---

İran: ABD hamle yaparsa vuracağız

İran: ABD hamle yaparsa vuracağız
12 Mayıs 2019 - 16:30 borsagundem.com

İran Devrim Muhafızları Komutanı, ABD'nin Körfez'deki askeri varlığıyla ilgili bir açıklama yaptı

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD'yi Basra Körfezi'ndeki savaş gemisini vurmakla tehdit etti.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nda (ISNA) yer alan habere göre, Hacızade, "40-50 civarında savaş uçağı ile 6 bin personeli olan savaş gemisi önceleri bizim için bir tehditti, bugün ise hedef durumunda." dedi.

ABD uçak gemisinin Basra Körfezi'ndeki konumunun İran unsurlarına yakınlığına işaret eden Hacızade, "Amerikalıların durumu dişlerimiz arasındaki et gibi. Eğer hareket ederlerse başlarına ineriz. Daha önce bunlar bizim için tehditti şimdi ise bir fırsat." ifadelerini kullandı.

Washington yönetiminin savaş söyleminden kaçınmasıyla ilgili Hacızade, bunun sebebinin körfezdeki ABD askeri unsurlarının savunma açıklarının bulunmasından kaynaklandığını söyledi.

Hacızade, "Bize yakın yerdeler. 300 kilometre uzaklıktaki tekneyi vurma kapasitesine sahip füzelere sahibiz. Bu füzelerin menzili son çalışmalarla 700 kilometreye çıktı." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz13 Mayıs 2019 00:36

    ölümü göze alan  devletler soykırımcı siyonist bozuntusu amarikan çapulculardan korkmaz.siyonistlerde ancak cetvelle kurullan devletlere trip yapar ben  50 yil amerika rusyaya saldıracak yalanlarını doğan medyadan duydum .SIKMADI MAÇASI BİTÜRLÜ amerikanın .VİETNAMDA  bataklıklarda askerlerinin leşlerini topladılar.

  • mzd13 Mayıs 2019 00:35

    savaş saçmalık neden aptal insanlar sıkıldım sihirli sopamı ver tanrım artık insanlığı kurtarim

  • Sadun12 Mayıs 2019 21:59

    Hangisi blöf yada bılöf yada bülöf yapıyor

  • Batıkborsacı12 Mayıs 2019 19:22

    Paralar bitti batırdık emeklide olamadık yaşa takıldık şu gevurlara topyekün cihad ilan edilsede savaşsak! Hem şehit olursak paçayı kurtarırız hemde dünya abd israil ingiliz gibi başbelalarından kurtulur.

  • VS12 Mayıs 2019 18:54

    AT YALANI KANDIR DÜNYAYI

  • Ali12 Mayıs 2019 18:50

    Helal İran'a

  • Malatyali12 Mayıs 2019 18:06

    Vurun şerefsiz Amerikalılari

  • ALAATTİN CAMGÖZ12 Mayıs 2019 18:02

    abd nin iran saldıracağına hiç ihtimal vermiyorum.sanki iran ın elinde atom bombaları var o zaman israil diye bir devlet dünya üzerinde kalmaz.sonra abd nin gemilerini denizi petrol verip ateşe verir ise abd gemisi cayır cayır yakarlar ayrıca iran da da s 400 füzeleri var ise abd ucaklarını kesin düşürür.sonra iran da son zamanlarda kendi askeri silahlar yaptı artık kolay lokma değil.

  • Kerim13 Mayıs 2019 05:17

    Eger iran S 400 ile amerikan ucaklarini dusurse hele ucak gemisi vurulursa abd ayvayi yer..abd bu duruma dusmek istemez