E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran: ABD, İran'da tansiyonun yükselmesini istiyor---

İran: ABD, İran'da tansiyonun yükselmesini istiyor

İran: ABD, İran'da tansiyonun yükselmesini istiyor
25 Kasım 2019 - 11:51 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Amerikan yetkililerin son günlerde İran'da yaşanan akaryakıt zammı protestolarına müdahalelerine karşı bir dizi kararlar almasına tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Amerikan yetkililerin  son günlerde İran'da yaşanan akaryakıt zammı protestolarına  müdahalelerine karşı bir dizi kararlar aldıklarını belirterek, 'Bu  açıklama ve müdahaleleri İran halkının hayrı için değil, tansiyonun  yükselmesi amacıyla yapıldığını biliyoruz' dedi.

IRNA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Dışişleri Sözcüsü Musevi, ülkede  geçtiğimiz 10 günde akaryakıta yapılan zam sonrası yaşanan olaylardan  üzüntü duyduklarını ifade ederek, 'Bu olaylardan daha kötüsü ise  yabancı ülkelerin müdahaleye çalışmalarıydı. Biz bu yaklaşımları  kınadık' değerlendirmesinde bulundu. İtirazın İran halkının hakkı olduğunun altını çizen Musevi, 'Anayasamızda da bu konu açıkça belirtilmiştir. Biz barışçıl itiraz ve  protestoları haklı buluyor ve resmiyete tanıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda  da hakkımız protestolarda bulunarak, görüşlerini dile getirdi' diye  konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)