E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİran-İsrail arasındaki çatışma petrol fiyatlarını yükseltti---

İran-İsrail arasındaki çatışma petrol fiyatlarını yükseltti

İran-İsrail arasındaki çatışma petrol fiyatlarını yükseltti
02 Ekim 2024 - 07:08 borsagundem.com

İran'ın füze saldırısı ve İsrail'in karşılık verme tehdidi petrol fiyatlarını yükseltti

İsrail'in Lübnan'a karşı başlattığı saldırıya, İran'ın İsrail'e büyük bir füze saldırısı düzenleyerek karşılık vermesi ile Orta Doğu'da tırmanan gerilim, bölgesel bir savaşın yaşanacağı endişelerini artırarak petrol fiyatlarını yukarı çekti.

ICE'de vadeli Brent petrolü bu sabah yüzde 1,31 artışla 74,52 dolardan işlem görüyor, Batı Teksas petrolünün varil fiyatı yüzde 1,5 artışla 70,88 dolara çıktı.

RBC Capital Markets LLC'nin yayınladığı bir notta, birçok katılımcının arz kesintisi "riskini azalttığı" belirtilirken, enerji altyapısının her iki taraf için de hedef haline gelebileceği ifade edildi. İran'ın Kharg Adası ihracat tesislerinin hedef olabileceği ve Tahran ve vekillerinin "mevcut krizin topyekûn bir savaşa dönüşmesi halinde maliyeti uluslararasılaştırmak için" enerji operasyonlarına saldırabileceği belirtildi.

ANZ Group Holdings analistleri bir notta, petroldeki herhangi bir "sürekli yükselişin" İsrail'in İran'ın ordusuna, altyapısına veya petrol endüstrisine doğrudan bir saldırı ile karşılık verip vermeyeceğine göre belirleneceğini söyledi.

Ortadoğu'daki çatışma ortamı altın fiyatlarına yansıdıOrtadoğu'daki çatışma ortamı altın fiyatlarına yansıdı

 

Trafik cezalarına büyük zam yolda!Trafik cezalarına büyük zam yolda!

 

İran, operasyonun tamamlandığını açıkladıİran, operasyonun tamamlandığını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)