E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizİran riyali dibe vurdu---

İran riyali dibe vurdu

İran riyali dibe vurdu
07 Ağustos 2012 - 13:12 borsagundem.com

İran Merkez Bankası'nın devalüe edileceği sinyali vermesinin ardından riyal dibe vurdu

İran Merkez Bankası Başkanı Mahmoud Bahmani, ABD dolarına sabitlenen resmi döviz kurunun gözden geçirileceğini söylemesinin ardından İran'ın para birimi rial sert düşüş kaydetti.
Devlet kontrolündeki Mehr haber ajansı, rialin, kara borsada yüzde 6 değer kaybederek 4 Ağustos'taki 20,160 seviyesinden 21,400'e kadar gerilediğini söyledi. Tahran meydanlarındaki kambiyo ofislerinin çoğunluğu dün duvarlarından döviz kuru tabelalarını söktü.
ABD ve Avrupa Birliği'nin, körfez ülkesini nükleer bomba yapmaktan caydırmak için uyguladığı finansal ve ticaret ambargoları İran ekonomisini zorlarken, enflasyonu da tırmandırıyor. Nükleer silah yaptıkları iddialarını reddeden İranlı yetkililer, ambargolara karşı müdahale edeceklerini söylüyor.
Islamic Republic Haber Ajansı'nın haberine göre Bahmanı 4 Ağustos'ta dolar karşısında 12,260 seviyesinden sabitlenmiş resmi rial kurunun değişeceğini söyledi.
Donya-e-Eqtesad gazetesi ise dün Bahmani'nin, yeni kurun 10 gün içinde açıklanacağı ifadelerine yer verdi. Bahmani bu ayın başlarında, resmi döviz kuru ile kara borsadaki kur arasındaki farkın neredeyse yok olduğuna dikkat çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)