E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran yine gürledi!---

İran yine gürledi!

İran yine gürledi!
26 Ağustos 2013 - 08:50 borsagundem.com

İran ordu yetkilisi: ABD'nin Suriye'ye müdahalesinin ciddi sonuçları olur

İran'ın üst düzey askeri yetkilisi ABD'yi uyararak Suriye'ye kimyasal silah kullandığı iddiası ile müdahale edilmesi halinde bunun sert sonuçları olacağını bildirdi.
Yaklaşık bir yıl kadar önce ABD Başkanı Obama'dan Suriye yönetimine bir uyarı gelmiş ve kimyasal silah kullanımının dünyanın Suriye konusundaki kırmızı çizgisi olacağını belirten Obama bu kırmızı çizginin aşılmasının muazzam sonuçlara neden olacağını belirtmişti.
Pazar günü ise ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel konuya ilişkin bir açıklama yaparak ABD ordusunun Suriye'ye karşı harekete geçmeye hazır olduğunu belirtmişti. Hagel, Malezya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada "Başkan Obama her şarta hazırlıklı olmamızı istedi ve biz de bunu yaptık" dedi.
İran Silahlı kuvvetleri başkan yardımcısı Mesud Cezayeri "Eğer ABD bu kırmızı hattı geçerse bunun Beyaz Saray için oldukça sert sonuçları olur" dedi.
Obama ayrıca Suriye'yi geniş ölçüde kimyasal silah kullanmakla suçlayan İngiltere Başbakanı David Cameron'la da görüştü. Cameron'un ofisi tarafından yapılan açıklamada Suriye'nin kimyasal silah kullanmasının ciddi bir tepkiyi hak edeceği ifade edilerek, Fransa'dan gelen açıklamalara paralel bir görüş bildirildi.
Ancak İran ordusu ABD'yi ve batılı ortaklarını ve İsrail'i ateşle oynamak konusunda uyardı ve "Ateşin üstüne benzin dökenler insanların intikamından kaçamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)