E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan ABD'ye silahlandırma suçlaması ---

İran'dan ABD'ye silahlandırma suçlaması

İran'dan ABD'ye silahlandırma suçlaması
22 Mayıs 2017 - 14:05 borsagundem.com

İran, ABD'yi "tehlikeli teröristleri" silahlandırmakla suçladı

İran, ABD'yi Ortadoğu'da "tehlikeli teröristlere" silah satmak ve Arap ülkelerini silah satın almaya teşvik için "İran korkusu" yaymakla suçladı.
İran devlet televizyonunun haberine göre dışişleri bakanlığı sözcüsü Bahram Kassemi, ABD Başkanı Donald Trump'ın 110 milyar dolarlık silah anlaşması imzaladığı Suudi Arabistan ziyaretinden bir gün sonra açıklama yaptı. Kassemi, "Amerikan Başkanı bir kez daha İran hakkında tekrarladığı temelsiz iddialarıyla ... bölge ülkelerini daha çok silah satın almaya teşvik etmek için İran korkusu yaratmaya çalışmıştır" dedi. Trump, İran'da reformist Hasan Ruhani'nin 19 Mayıs'ta ikinci kez cumhurbaşkanı seçilmesinin hemen ardından Cumartesi günü Riyad'da verdiği sert mesajlarda, Arap ve Müslüman ülke liderlerini İslamcı militanları yenmek için birleşmeye çağırdı ve İran'ın onlarca yıldır "mezhep çatışmaları ve dehşetin ateşini beslediğini" söyledi. Kassemi ise, Washington'un "düşmanlık politikalarıyla bölgedeki teröristleri canlandırdığını söyledi ve "tehlikeli teröristlere silah satmaktan vazgeçmesini" istedi.
Sözcü, ABD ve müttefiklerinin, İran'ın demokratik, istikrarlı ve güçlü bir ülke olduğunu ve "barıştan, iyi komşuluktan ve şiddet ile aşırlığa karşı bir dünyanın yaratılmasından yana olduğunu" bilmeleri gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)