E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİrlanda bankaları için kaynak bulundu---

İrlanda bankaları için kaynak bulundu

İrlanda bankaları için kaynak bulundu
15 Kasım 2010 - 21:07 borsagundem.com

Constancio, İrlanda'nın bankalarını kurtarmak için Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nu (EFSF) kullanılabileceğini söyledi

    Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir toplantıda yaptığı konuşmada, ''İrlanda bankacılık sektörünün sorunları sadece likidite sorunları değil, aynı zamanda bazı durumlarda sermaye sorunları anlamına geliyor. Bu amaç için EFSF uygun olabilir. EFSF'deki düzenlemelere göre, bankalar fondan doğrudan kredi alamıyor. Fon hükümetlere kredi sağlıyor, ancak daha sonra hükümet parayı bu amaçla kullanabilir'' diye konuştu.
     Dış yardım talebinde bulunmanın İrlanda hükümetine bağlı olduğunu ifade eden Constancio, ''Finansman ihtiyacı sadece hükümetle ilgili değil, çünkü hükümetin 2011 yılına kadar finansı var. Finansman ihtiyacı aynı zamanda İrlanda'da sorunların merkezindeki bankaların sorunu'' dedi.
     Constancio, AB ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından hazırlanan 110 milyar avro tutarındaki fondan yararlanan Yunanistan'ın gelecek yıl bütçe hedeflerini tutturmak için ek önlemler koymak zorunda kalabileceğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)