E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİrlanda paketten memnun değil---

İrlanda paketten memnun değil

İrlanda paketten memnun değil
26 Kasım 2010 - 11:52 borsagundem.com

İrlanda hükümetinin önceki gün açıkladığı 4 yıllık tasarruf planı, ülkedeki muhalefet partileri ve sendikaların tepkisine neden oldu

Muhalefet partileri, gelecek yılın başlarında yapılması planlanan genel seçimde iktidara gelmeleri durumunda, toplam 15 milyar avro tasarruf öngören planı tamamen değiştirecekleri sözünü verdi. 
Fine Gael lideri Enda Kenny, planın yeni hükümeti bağlamayacağını belirterek, özellikle asgari ücretlerin düşürülmesine müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. 
İşçi Partisi, planın ülkedeki işsizlik sorununa neredeyse değinmediğinden yakınırken, Sinn Fein partisinden de plana benzer içerikte itirazlar geldi. 
Ülke genelindeki 55 sendikayı çatısı altında birleştiren İrlanda Sendikalar Konfederasyonu'nun (ICTU) liderleri, şiddetle eleştirdikleri planda 4 yıl zarfında alınması öngörülen ekonomik önlemlerin daha uzun bir süreye yayılması gerektiğini vurguladı. ICTU genel sekreteri David Begg, yarın başkent Dublin'de on binlerce kişinin katılması beklenen protesto gösterilerinin, dostane bir hava içinde olacağını vurguladı. 
Endüstriyel, Mesleki ve Teknik Hizmetler Sendikası (SIPTU) lideri Jack O'Connor da düzenlediği basın toplantısında işsizlik sorunu nedeniyle geçen yıl 10 bin üyelerini kaybettiklerini ve bu sayının gelecek yıl daha da artmasından endişe ettiklerini belirtti. 
Alınacak ekonomik önlemlerin İrlanda'ya istikrar getireceğini savunan Başbakan Brian Cowen, önceki gün 4 yıllık tasarruf planının ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşmıştı. 10 milyar avro harcama kesintisi, 5 milyar avro vergi artırımı öngören plan, sosyal yardım harcamalarından, üniversite harçlarına pek çok konuda sıkı tedbirler içeriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)