E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİrlanda planı salı günü açıklayacak---

İrlanda planı salı günü açıklayacak

İrlanda planı salı günü açıklayacak
22 Kasım 2010 - 10:18 borsagundem.com

İrlanda Avrupa Birliği'ni memnun eden adımı attı, 4 yıllık planı Salı açıklanacak…

Irish Times gazetesinin haberine göre İrlanda'nın 4 yıllık açık azaltma planı uluslararası finansal yardım paketi öncesinde Salı günü yayınlanacağını bildirdi. IMF ve AB Komisyonu yetkilileri İrlanda'nın zor durumdaki bankacılık sektörü ile başa çıkması için Dublin'de temaslarını sürdürüyorlar.

AB YARDIM TALEBİNDEN MEMNUN

AB, İrlanda'nın y AB Maliye Bakanları, İrlanda'nın kamu borcuna yönelik endişeleri gidermek için finansal yardım talep etmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. AB Maliye Bakanları yaptıkları ortak açıklamada, IMF ile birlikte İrlanda'ya Avrupa finansman istikrar mekanizmasından ve finansal istikrar kolaylığından sağlanacak yardımın, İrlanda'nın karşı karşıya olduğu finansal baskılara karşı koymasına yardım edeceğini vurguladılar. Bakanlar ayrıca, AB üyesi ülkelerin İrlanda'ya ikili yardımlarının da olabileceğini ifade ettiler.

ECB: Yardım AB'nin istikrarını garanti altına alacak…

Avrupa Merkez Bankası, İrlanda'nın IMF, Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi'nden yardım talep etmesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi. ECB yaptığı yazılı açıklamada, "İrlanda'ya yardım sağlamak, Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi'nde finansal istikrarı garanti altına alacak" ifadelerine yer verildi.

Schaeuble: İrlanda sıkı kriterleri yerine getirmeli…

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, ZDF kanalına yaptığı açıklamada İrlanda ile yardım talebine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "İrlanda'nın kurtarılması ile bir AB üyesini savunmuş olmayacağız, ortak para birimimizin istikrarını savunmuş olacağız" diye konuştu. Schaeuble, İrlanda'nın kurtarma yardımı almak için sıkı kriterleri yerine getirmesi gerekeceğini, bu kriterlerin önümüzdeki günlerde müzakere edileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)