E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİrlanda tahminlerin altında büyüyecek---

İrlanda tahminlerin altında büyüyecek

İrlanda tahminlerin altında büyüyecek
31 Ocak 2011 - 16:15 borsagundem.com

İrlanda Merkez Bankası, ekonomik büyümenin bu yıl tahmin edilenden daha düşük olabileceğini bildirdi

Merkez Bankası'nın açıkladığı son rapora göre, bu yıl yüksek vergiler ve istihdam yaratmadaki sorunlar tüketiciyi olumsuz yönde etkilemeyi sürdürecek ve gayrı safi yurt içi hasıla, İrlanda hükümetinin öngördüğü yüzde 1,7'nin altına düşerek yalnızca yüzde 1 oranında artacak. 
Ekonominin kademeli olarak büyümeye geçmesinin beklendiğini, ancak yıl sonuna kadar işsizlik sorununda büyük bir değişiklik beklenmediğini bildiren Merkez Bankası, İrlanda'da işsizlik oranının bu yıl yüzde 13,7'ye yükselmesini bekliyor. 
Merkez Bankası'nın çizdiği olumsuz tablonun, İrlanda hükümetinin borç krizinin altından kalkabilmek için aldığı katı ekonomik önlemlerden kaynaklandığı yorumları yapılıyor. 
Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan yardım talep etmek durumunda kalan İrlanda, kamu harcamalarında kesintiler ve vergi artışlarıyla 4 yıl içinde toplam 15 milyar avro tasarruf etmeyi planlıyor ve bunun 6 milyar avroluk kısmı bu yıl için düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)