E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİrlanda vergileri değiştirmeyecek---

İrlanda vergileri değiştirmeyecek

İrlanda vergileri değiştirmeyecek
16 Mart 2011 - 11:45 borsagundem.com

İrlanda Başbakanı Enda Kenny, yabancı yatırımcılara cazip olması için düşük kurumlar vergisinin yükseltilmeyeceğini söyledi

İrlanda'nın yeni Başbakanı Enda Kenny, ülkeyi yabancı yatırımcılar için cazip kılan düşük kurumlar vergisi oranının değiştirilmemesi konusunda kararlı olduğunu bildirdi. 
Mecliste milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kenny, Brüksel'de AB liderleriyle yapılan görüşmelerde, İrlanda'yı kurtarma paketi ile kurumlar vergisi oranının birbirlerinden ayrı konular olduğunun açıkça ortaya konulduğunu söyledi. 
Kurumlar vergisi oranının mali stratejinin temel unsuru olduğunu kaydeden Kenny, ABD'de yapacağı görüşmelerde de işadamlarına bu konuda güvence vereceğini kaydetti. 
İrlanda hükümeti, AB-IMF yardım paketinin şartlarının yumuşatılmasını, özellikle yardım için belirlenen yüzde 5,8'lik faiz oranının azaltılmasını isterken, muhalefet bu konunun kurumlar vergisi oranıyla birlikte ele alınarak pazarlık malzemesine dönüştürülmesinden endişe ediyor. 
Ülkeye yabancı yatırımcıları çeken yüzde 12,5'lik kurumlar vergisi oranı, öteden beri İrlanda'nın ''kırmızı çizgisi'' olarak biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)