E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİrlanda yine yalanladı---

İrlanda yine yalanladı

İrlanda yine yalanladı
15 Kasım 2010 - 07:47 borsagundem.com

İrlanda Maliye Bakanı, AB'nin kurtarma fonuna başvurduklarını yeniden yalanladı

İrlanda Maliye Bakanlığı'nın cumartesi günü yaptığı açıklamda Avrupa Birliği'nin kurtarma fonu'na başvurulduğu yönündeki iddialar yalanlandı. BBC'de yayınlanan bir haberde ülkenin AB yetkilileri ile ön görüşme yürüttüğü ve AB'nin istikrar fonuna başvurulmasının yanlızca zaman meselesi olduğu iddia edildi. BBC'nin bu haberine karşılık olarak İrlanda Maliye Bakanlığı'ndan bir yetkili
tarafından yapılan açıklamada İrlanda'nın fonlama ihtiyacının 2011 yılı ortasına kadar tamamlanmış olduğu ifade edilmişti ve "AB'nin kurtarma fonuna başvurulmasına  dair bir görüşme yapılmamaktadır" denilmişti.

İrlanda Maliye Bakanı Brian Lenihan ve Başbakan Brian Cowen'in ikisi de konuya  ilişkin olarak cuma günü bir açıklama yapmış ve ülkenin AB kurtarma fonuna başvurmadığını belirtmişlerdi. AB komisyonu da aynı gün yaptığı açıklamda görüşmeler hakkındaki haberin tamamıyla spekülasyon olduğunu duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)