E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİrlanda'da anlaşmaya varıldı---

İrlanda'da anlaşmaya varıldı

İrlanda'da anlaşmaya varıldı
29 Kasım 2010 - 08:59 borsagundem.com

İrlanda Hükümeti: 85 milyar euroluk yardım paketi konusunda anlaşma sağlandı

85 milyar euroluk yardım paketi konusunda anlaşma sağlandı. İrlanda hükümeti tarafından Pazar günü akşam saatlerinde yapılan açıklamada  Avrupa Birliği ve IMF ile İrlanda'nın yürüttüğü görüşmelerde İrlanda'ya 85 milyar euro tutarında yardım amaçlı kredinin verilmesi konusunda anlaşma  sağlandığı ifade edildi.
İrlanda ortalama yüzde 5.8 oranında faiz ödeyecek.  İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlediği basın toplantısında konışan İrlanda Başbakanı Brian Cowen sözkonusu faiz oranının ülkenin piyasalarında borçlanması halinde ödeyeceği faizin altında bir faiz oranı olduğunu söyledi.
Cowen İrlanda'nın borçlarının AB'nin hedef seviyesi olan GSYİH'nın yüzde 3'ü  seviyesine 2015 yılında düşürüleceğini söyledi. Ülkede bu yıl borçların GSYİH'nın  yüzde 32'si düzeyinde olması bekleniyor. Cowen, İrlanda'nın kurtarma paketine 17.5 milyar dolarla katılacağını ve bu
kısmın ülkenin emeklilik fonu rezervleri ile diğer yerel nakit kaynaklardan  temin edileceğini belirtti.
Yardım paketine Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması, IMF ve AB istikrar fonu  her biri ayrı ayrı 22.5 milyar dolar sağlayacaklar. Bunun dışında İngiltere, Danimarka ve İsveç'in de bir kaç milyar dolarla katılacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)