E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİrlanda'da beklenen oldu!---

İrlanda'da beklenen oldu!

İrlanda'da beklenen oldu!
23 Aralık 2010 - 21:27 borsagundem.com

Borç krizindeki İrlanda hükümeti, Allied Irish Banks'ı (AIB) kamulaştırıyor

İrlanda Maliye Bakanlığı, İrlanda Yüksek Mahkemesinin hükümete, AIB'ye 3,7 milyar avro sermaye desteği sağlamasına onay verdiğini açıkladı. Hükümetin AIB'ye 3,7 milyar avro sermaye desteği vermesiyle bankadaki devlet hissesi yüzde 49,9'a çıkacak. Böylece hükümet, AIB'nin Polonya'daki bağlı ortaklığı Bank Zachodni'deki yüzde 70 hissesinin İspanya'nın en büyük bankası Banco Santander'e satışı olanağına kavuşmuş olacak. 
Bu satış işlemi gelecek yıl başında tamamlandığında da İrlanda devletinin AIB'deki hisseleri otomatik olarak yüzde 92'ye yükselecek. 
Yüksek Mahkeme ayrıca, AIB'nin hisselerinin İrlanda Borsası ve Londra Borsası'ndaki işlem sırasını kapatmasına karar verdi. 
Maliye Bakanı Brian Lenihan, ''Bu sermaye desteği, AIB'nin İrlanda ekonomisini desteklemedeki rolünü tamamlamasına izin vermek için gerekli'' dedi. Önceki gün yürürlüğe giren Kredi Kurumları İstikrarı Sağlama Yasası, Lenihan'a, bankaların yeniden yapılandırılması için yeni yetkiler veriyor. 
İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese, yasal olarak belirsizlikler taşıdığı gerekçesiyle İrlanda'daki muhalefet partileri ve Avrupa Merkez Bankası tarafından eleştirilen yasa taslağını onaylamadan önce, Devlet Konseyi'nin görüşünü almıştı. 
Kamulaştırma süreci tamamlandığında AIB, İrlanda'da devlet kontrolüne giren dördüncü mali kuruluş olacak. İrlanda hükümeti daha önce Anglo Irish Bank ile konut kooperatifleri Irish Nationwide ve EBS'nin kontrolünü devralmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)