E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş adamı kayboldu, hisseler çöktü---

İş adamı kayboldu, hisseler çöktü

İş adamı kayboldu, hisseler çöktü
11 Aralık 2015 - 10:14 borsagundem.com

Çin hisseleri Fosun Group Başkanı'nın kaybolmasıyla beş haftanın düşüğüne indi

Çin hisse senetleri, milyarder Guo Guangchang'e ulaşılamadığı yönündeki Caixin haberinin ekonomik yavaşlama endişeleri, zayıf yuan ve yolsuzluğa karşı verilen mücadelenin kar görünümünü bozmasına eklenmesinin ardından, beş haftanın düşük seviyesine geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yerel saat ile 13:25'te yüzde 1 düşerek 3,422.15 puan seviyesine geriledi. Caixin haberine göre, Fosun International Ltd.'yi kontrol eden Fosun Group, Guo ile iletişimini kaybetti. Fosun International tahvilleri rekor düşüş gerçekleştirirken, Hong Kong'da işlem gören hisse senetlerini askıya aldı. Fosun Group ile ilişkili Çin'de işlem gören Hong Kong dışı diğer bazı hisse senetlerinde de işlemlere ara verildi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, demiryolu, enerji, ve sağlık şirketleriyle geri çekilişini yedinci güne taşıdı. Yuan, Ağustos devalüasyonundan bu yana en sert haftalık düşüşünü gerçekleştirdi.

Devlet Başkanı Xi Jinping, göreve geldiğinde yolsuzluk karşıtı bir müdacele başlatmıştı. Çin hisse senedi piyasasında gerçekleşen 5 trilyon dolarlık çöküşe bağlı bir soruşturmada, düzenleyici kurum yetkilileri, Citic Securities Co.'nun kıdemli personelleri ve bir fon yöneticisi soruşturma kapsamına alındı. Cumartesi günkü verinin, Çin'in sanayi üretiminin Kasım ayında, altı yılın düşüğüne yakın seyrettiği yönünde gelmesi bekleniyor.

Hong Kong'da Partners Capital Intrnational'dan Ronald Wan, “Bu gibi durumlarda kıdemli yöneticilerden bir çoğu kaybolduğu için, kimse ne olduğunu bilmemesine rağmen piyasa olumsuz etkileniyor. Yatırmcılar şimdi daha temkinli olma eğiliminde” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)