E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİŞ BANKASI ŞİŞECAM VE AVEA'DA HİSSE SATACAK MI?---

İŞ BANKASI ŞİŞECAM VE AVEA'DA HİSSE SATACAK MI?

İŞ BANKASI ŞİŞECAM VE AVEA'DA HİSSE SATACAK MI?
29 Aralık 2009 - 17:26 borsagundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankanın gelecek yıl mevduat ve kredilerde yüzde 12-15 arası büyüme beklediğini söyledi.

Bloomberg'in internet sitesinde yer alan habere göre, Bankanın, kredi faizlerindeki rekabetin çok agresif bir hal almaması durumunda yüzde 15 büyüyebileceğini belirten Özince, "Ancak kardan feragat etmemiz gerekirse bu düzeyde büyüme olmaz, büyüme hedefin alt tabanına yakın olur" diye konuştu. İş Bankası'nın son çeyrek kar rakamının üçüncü çeyrek karı ile paralel olmasının beklendğini ifade eden Genel Müdür, gelecek yıl Türk bankalarının daha düşük faiz geliri elde edeceklerini ancak gelişmiş ülkelerdeki rakiplerinden daha karlı olacaklarını vurguladı. Özince, öte yandan bankanın Şişe Cam gibi iştiraklerinde pay satışı planlamadığını, bazı halka açık olmayan birimlerde halka arzların mümkün olabileceğini ifade etti. Avea'daki paylarını da uzun vadeli yatırım olarak gördüklerini aktardı. Kuruluşun genel olarak yatırımcılarına temettü vermekten memnun olduğunu vurgulayan Genel Müdür, bu konuda regülatör ile anlaşma arayacaklarını belirtti. Genel Müdür, ayrıca Rusya, Ukrayna ya da Kazakistan'da küçük banka satın alabileceklerini, bölgede genişleme konusunda Pricewaterhouse Coopers'a yetki verdiklerini söyledi. İş Bankası'nın en üst düzey yöneticisi olan Özince, ayrıca, "Satmaya zorlanmaları halinde Yunan bankalarının Balkanlar ve Orta Doğu'daki varlıkları ile ilgilenebiliriz" ifadelerini kullandı. Bu yıl en az 50 şube daha açacaklarını anlatan Özince, 1000 kadar yeni istihdam hedeflediklerini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)