E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş bulma umudu da yok---

İş bulma umudu da yok

İş bulma umudu da yok
20 Ocak 2014 - 04:22 borsagundem.com

CHP'li Aydın Ayaydın, TÜİK'in açıkladığı son istihdam verilerini değerlendirdi

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, “İşsizlik oranı 0.6 puanlık artış ile yüzde 9.7’ye yükseldi. 
2002’de 70 binlerde olan ‘İş bulma ümidini yitirmiş vatandaş sayısı’ 600 binlere ulaştı” dedi.

Ayaydın TÜİK’in açıkladığı son istihdam verilerini şöyle değerlendirdi: “Genç nüfusta işsizlik yüzde 19.3’e sıçramış. Yani her 5 gencimizden biri işsiz. AKP iktidarının ısrarlı hatalarının faturası vatandaşlara daha fazla işsizlik olarak çıkacak. AKP iktidarından işsizlik ölçümünde tıpkı milli gelir hesabında, turizm gelirleri hesabında olduğu gibi bir ‘hesaplama değişikliği’ bekliyorum. AKP işsizliği ancak bu şekilde düşürebilir!” 
2003-2013 arası işsizlik ortalamasının yüzde 10.8 olduğunu belirten Ayaydın, “AKP iktidarının sürekli 1990’lı yıllarda işsizlik oranı yüzde 6.5-8.5 arasındaydı. İktidar yetkilileri bazı AB ülkelerinde işsizliğin yüzde 20’lerin üzerinde olduğunu söyleyerek başarısızlıklarına kılıf uydurmaya çalışırken, o ülkelerde işgücüne katılım yüzde 65’lerde. Eğer Türkiye’de de işgücüne katılım yüzde 60 olsaydı işsizlik oranı yüzde 23 olurdu” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)