E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİş dünyasının sır sitesi halka açılıyor---

İş dünyasının sır sitesi halka açılıyor

İş dünyasının sır sitesi halka açılıyor
07 Ocak 2011 - 00:55 borsagundem.com

Profesyonellerin yakından takip ettiği network halka açılıyor

Sosyal paylaşım ağlarının hayatın içine girmesi sonrasında iş dünyasının yakında takip ettiği, iş bulma veya kalifiye eleman bulmak için sıkça kullanılan LinkedIn yaptığı açıklamada hakla açılmak için bankalarla görüştüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada Morgan Stanley ve JP Morgan Chase ile görüştüklerini ve 2011 planları içinde halka açılmayı planladıklarını kaydeden şirket yılın ilk çeyreğinde bu planı gerçekleştirmeyi düşünüyor. Şirketin bu planlamasında 2012 yılında halka açılacağını açıklayan ve geçtiğimiz günlerde piyasa değerini 50 milyar dolara çıkartan Facebook’un da  etkisi var.

LİNKEDIN NE İŞE YARAR?

2003’te iş dünyasına yönelik bir networking sitesi olarak kurulan LinkedIn, profesyoneller arasında hızla yaygınlaş bir network ağı. Site 20102un ilk aylarında profilini ekleyen 60 milyonuncu kullanıcısı için özel bir kutlama yaptı. LinkedIn’in bu kadar süratle büyümesinin en önemli nedeni dünya genelindeki tüm profesyonellere gerçek ve etkili bir iletişim ağı kurma, network geliştirme imkanı vermesidir. LinkedIn, özellikle son 2 yılda, CEO olarak Yahoo’nun network’ten sorumlu tepe yöneticilerinden Jeff Weiner’ın atanmasının ardından büyük atak yaptı. Business Networking için en etkili araç LinkedIn haline geldi. En önemlisi sağladığı profesyonel network kurma imkanıyla bir çok kapının açılmasını sağlamasıdır.
Site içindeki arama fonksiyonları ile bir çok kişi ve kurumla iletişim kurabilirsiniz. Gündelik yaşamda, ulaşma olanağı bulamayacağınız bir çok insanla LinkedIn sayesinde tanışabilirsiniz.  Soru – Cevap forumları size uzmanlar tarafından yanıtlanmış, bir çok ilginç konuda bilgi sahibi olma şansı verir. İnsanlar profilinize Google, Bing, Yahoo gibi arama motorları aracılığıyla ulaşabilir. LinkedIn network’ünüz genişledikçe iş başvurusu yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz şirketlerdeki bağlantılarınıza ulaşma şansı verir. LinkedIn’in güvenli arama seçenekleri sayesinde işvereniniz, yöneticiniz fark etmeden gönül rahatlığıyla iş arayabilirsiniz.
İşe alımcılar ve insan kaynakları profesyonellerinin neredeyse tamamı LinkedIn’ deki aday potansiyelini dikkatle takip eder. Siz iş aramasanız da farkında olmadığınız yeni olanaklar sizi bu site sayesinde bulabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)