E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesiİş GYO için AL önerisi---

İş GYO için AL önerisi

İş GYO için AL önerisi
12 Mayıs 2011 - 10:23 borsagundem.com

Hedef fiyatının yüzde 26 prim potansiyeline isaret eden şirket için AL önerisi veriliyor

Beklentilerin altında kar rakamı...
İs GYO yılın ilk çeyreğinde, 9,8 milyon TL kar açıklamıstır. Bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yıllık %9,6 ve bir önceki çeyreğe göre ise 60,3%’lük bir azalmaya isaret etmektedir. Sirketin açıklamıs olduğu 1Ç11 yılı karı bizim kar beklentimiz olan 17,1 milyon TL’nin ve piyasa beklentisi olan 14 milyon TL’nin altında gerçeklesmistir. Sirketin karlılığının hem yıllık hem de bir önceki çeyreğe göre azalmasında ve sirketin açıklamıs olduğu kar rakamının bizim beklentimiz altında gerçeklesmesinde; satılan malların maliyetineki artıs ve net finansal gider kalemleri etkili olmustur.
İs GYO’nun satıs gelirlerine bakıldığında ise, sirket 2011 yılı ilk çeyrekte 26.8 milyon TL gelir açıklarken, bu rakam bir önceki çeyrekte elde etmis olduğu 24.7 milyon TL’lik gelirine göre %8,7’lik ve geçtiğimiz sene aynı dönemde elde ettiği 26.8 milyon TL’lik gelirine göre ise %14’lük bir artısa isaret etmektedir. Ayrıca, sirketin açıklamıs olduğu gelir rakamı bizim beklentimiz olan 26.3 milyon TL ile paralellik göstermistir.
Sirketin elde etmis olduğu gelirlerin dağılımına bakıldığında, kira gelirleri yıllık %13.2 artarak 20,9 milyon olurken, aidat ve hizmet gelirleri ise %23,7’lik artısla 3,9 milyon TL olarak gerçeklesmistir. Son olarak sirketin Üst hakkı gelirleri ise yıllık %55,8’lik bir yükselisle 1,8 milyon TL olmustur.
FAVÖK tarafında ise, İs GYO yılın ilk çeyreğinde 17,6 milyon TL FAVÖK elde etmistir. Bu rakam bir önceki çeyrek FAVÖK rakamına göre %39,7’lik bir azalmaya tekabül ederken ve geçen sene aynı dönem FAVÖK rakamı olan 16,3milyon TL’ye göre ise %7,6’lık artısa isaret etmektedir. Böylece, Đs GYO’nun 2011 yılı ilk çeyrek FAVÖK marjı ise %65,5 olmustur. (FAVÖK marjı 4Ç10’da 118% ve geçen sene aynı dönemde 69,4% olmustur).
Operasyonel olmayan tarafta ise, sirket yılın ilk çeyreğinde 1,5 milyon TL net finansal gider kaydetmistir. Sirket bir önceki çeyrekte 1,4 milyon ve geçen sene aynı dönemde 0,5 milyon TL net finansal gelir kaydetmistir.
İs GYO toplam net aktif değerine göre %42’lik bir iskonto ile islem görmektedir. Ancak, Đs GYO’nun açıklamıs olduğu ilk çeyrek kar rakamı bizm ve piyasa beklentilerinin çok altında gerçeklesmistir. Sirketin açıklamıs olduğu ilk çeyrek finansalları ısığında hedef fiyatımızı 2,40 TL’den 2,26 TL’ye indiriyoruz. Yeni hedef fiyatımız %26 prim potansiyeline isaret ettiği için sirket için daha önceden vermis olduğumuz “AL” önerimizi muhafaza ediyoruz.
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)