E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesiİş Yatırım 'Al' tavsiyesi verdi ---

İş Yatırım 'Al' tavsiyesi verdi

İş Yatırım 'Al' tavsiyesi verdi
04 Haziran 2013 - 11:51 borsagundem.com

İş Yatırım, BIST için 95,000 hedef seviyesi “AL” tavsiyesi verdi

İş Yatırım, BIST için hedefini 93-95 bin olarak revize etti, tavsiyesini ''Al''a yükseltti. Kurumdan yapılan değerlendirmede şu yorumlara yer verildi:
''İstanbul Taksim Gezi Parkında başlayarak genele yayılan  gösterilerin yarattığı panik satışların etkisiyle %10,5 gerileyerek sene başından bugüne sağladığı kazancın hepsini geri verdi. İlk seansta görülen tepki alışları Hükümet kanadından gerginliği azaltıcı bir açıklama gelmemesi ile ABD’den gelen satışlarla daha da sertleşti ve Borsa İstanbul gün içi gördüğü en düşük seviyeden 76,983 günü kapattı.
Borsa en son 2003 Mart ayında Irak ile ilgili tezkerenin reddedilmesinden sonra benzer bir satışla gerilemiş ve sonrasında gelen tepki alışlarına rağmen ilerleyen günlerde dalgalı bir seyir izlemişti. Bundan sonra ne olacak. Son dönemde artan toplumsal gerginlik nedeniyle piyasalarda kısa vadede dalgalı bir seyir görebiliriz. Ancak Cumhurbaşkanı Gül’ün önderliğinde atılacak adımlarla toplumsal gerginliğin kademeli olarak azalacağına ve piyasaların yukarı yönlü seyrine döneceğine inanıyoruz. Dün yaşanan sert satış dalgası sonrasında Borsa – İstanbul Haziran 2014 için saptadığımız 95,000 hedef seviyesine göre %26’lık artış potansiyeli ile cazip seviyelere geldi. Borsa İstanbul 10,3 fiyat kazanç oranı ile gelişmekte  olan ülke ortalamasına (10,7) göre daha ucuz seviyelerden işlem görmeye başladı.
Gelinen seviyeleri ekonomik büyümesini dengelemek konusunda başarılı adımlar atmış, 2012 Kasım ayında Fitch, 2013 Mayıs ayında Moody’s tarafından yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmiş bir piyasanın haketmediği seviyeler olarak görüyor ve Borsa İstanbul için 95,000 hedef seviyesi “AL” tavsiyesi veriyoruz. Şirket bazında tavsiyelerimizin ve hedef değerlerimizin yenilendiği bir raporu seans içinde yayınlayacağız.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hilmi04 Haziran 2013 23:30

    tavladaysan yandın ben damadan çok kazandım artık satranç zamanı bu arada borsavirüs üstad bu işin uzmanıdır eski forumlarından hatırlıyorum nugyo ve asuzu toplamında paramı 2 senede 3e katlatmıştı bana

  • white angel04 Haziran 2013 22:03

    borsavirusu slm.ne tavlası kelimeler deşifreleşmiş ben 1998 den bu tarihe kurumsal kâğıt alıp bekleyen biriyim özür ben tavla yazmadım tekrar okuyunca garip oldum hislerim sanayi kâğıdı diyor ama tavsiyeniz hangisi iyi akşamlar

  • white angel04 Haziran 2013 21:53

    borsavirusu adını şifreli yazsan yaa senin yazılarını takip ediyorum daha önce bir kagit söylemiştin ay kadar önce bende kar ettim hadi abi söyle bende almak istiyorum benim yaşım 50 ayrıca bayanım 1998 den beri tavladayım orta derecede kazandım tavsiyeni bekliyorum sanayi mi gıda mı ulaşım mı banka mı lojistik mi v.s bekliyorum tavsiyenizi sağlıkla kalın

  • borsavirus04 Haziran 2013 21:43

    e tabi bilirsiniz ben bir hisseye girdimmi en az 3-5 sene tutarım sürekli toplarım temettüleri ile lotları sürekli arttırırım sonra hedefim piyasa değerine geldiğinde şorrr yaparım. bugün girip 1 ay sonra satmam. temeli, geçmişi ve geleceği sağlam olmalı ki 3-5 sene toplayıp her gece huzurla uyuyayım. 3-5 günlük hisse al satları ile paranızı eritmeyin. yatırımcı olun, siz de temettüleri ile beslenin. adam ne demiş. 10 sene elinde tutmayacağın şirketi asla alma.

  • borsavirus04 Haziran 2013 20:35

    :) ben bugün XXX hissesine komple girdim. gerek bedelsizi gerek temettüsü gerek prim beklentim ve doğru sektör olduğuna inandığım bir şirket. 10 senedir severek ve dikkatle izlediğim sürekli biriktirdiğim hiç satmadığım kurumsal yönetiminden genel müdürüne işçisinden çalışan memnuniyetine ihracat ayaklarından iç talebe olan yeterliliğine piyasa değerinin 10 senede nereden nereye geldiğinden halen çok aşırı primsiz olduğuna düşük fk yüksek temettü verimi fevkalade uygun pd dd oranına kadar şirketi komple inceledim ve karar kıldım, artık tek hissedeyim. artık yaşım ilerledi, portföy yönetmeye halim ve kuvvetim yok. her sene bana bol temettü versin, büyüsün, satışları bol artsın, kurumsal şanına yakışır istikrar içinde ilerlesin, yeterli. ne diyordum; temettüler bize, lotlar satılmamak üzere çocuklara ve torunlara miras...tek hisse ile yoluma devam.