E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Yatırım hisse varantını başlatıyor---

İş Yatırım hisse varantını başlatıyor

İş Yatırım hisse varantını başlatıyor
31 Ocak 2012 - 15:25 borsagundem.com

İş Yatırım, Hisse Senedi Aracı Kuruluş Varantlarını da yatırımcılarına sunmaya hazırlanıyor

Aracı Kuruluş Varantlarını yatırımcılara sunan ilk Türk şirketi olan İş Yatırım’ın Hisse senedi, İMKB30 Endeksi, Dolar ve Altın üzerine 10 yeni varantı 1 Şubat 2012 tarihinde İMKB’de işlem görmeye başlayacak.
İhraç edilecek varantların içerisinde Türkiye İş Bankası C Grubu (ISCTR) hisse senedi üzerine bir alım ve bir de satım varantı bulunuyor. Vadesi 29 Haziran 2012 olarak belirlen hisse varantları vade sonunda bir adet ISCTR Hisse senedini kullanım fiyatından alım ya da satım hakkı verecek.
İMKB30 Endeksi, Dolar ve Altın üzerine Aracı Kuruluş Varantlarını daha önce ihraç eden İş Yatırım bu dayanak varlıklar üzerine varant ihraç etmeye de devam ediyor. İMKB’de işlem görmeye başlayacak yeni ihraçlar içerisinde Türkiye İş Bankası C Grubu Hisse Senedinin yanında yeni fiyatlı ve vadeli İMKB30 Endeksi, Türk Lirası Amerikan Doları ve Altın varantları bulunuyor. 1 Şubat 2012 tarihinde İMKB30 Endeksi üzerine ihraç edilecek 30 Nisan 2012 vadeli iki alım ve iki de satım varantı ile İş Yatırım’ın işlem gören toplam Endeks varantı sayısı sekize yükselecek. Yeni ihraç edilecek ikişer adet Döviz ve Altın varantı ile birlikte yatırımcılar toplam 18 adet varantta işlem yapma imkânı bulacak.
İş Yatırım, hisse senedi üzerine ihraç edilen varantların riskten korunma işlemlerinde sorunlarla karşılanabilir endişesi ile hisse senedi varantı ihraçlarını bekletmekteydi. İş Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdürü Yiğit Arıkök, “Gelinen noktada artık kısıtlı sayıda da olsa Hisse Senedi varantlarını ürün gamımıza eklememiz gerekiyor. Tek hisse senedi üzerine çıkarılmış varantlardaki zorluklar devam ediyor ve yerli ihraççıların karşılaştığı sorunları gidermek için girişimlerimiz sürecek” dedi.
Varantlar genelde spot piyasaya göre daha fazla kaldıraç ve düşük komisyon sağladığı için yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bunun yanında varantlar uzun vadeli yatırım ve riskten korunma işlemlerinde de kullanılabiliyor. Piyasa yapıcılığı kuralları kapsamında İş Yatırım ihraççısı olduğu varantlarda sürekli alım ve satım kotasyonu vererek likiditeyi sağlamakla yükümlü.
İş Yatırım önümüzdeki dönemde hem ihraç sayısını arttırmayı hem de yeni dayanak varlıklar üzerine aracı kuruluş varantları ihraç etmeyi planlıyor. Arıkök varantlar hakkındaki planlarından bahsederken, “Burada en önemli unsur yatırımcı eğitimi. Çeşitli araçlarla yatırımcılarımızın varantlar hakkındaki bilgisini arttırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte varant yatırımcısından isteklerini bize ulaştırmalarını istiyoruz. Varantlar hakkında bir farkındalık yaratılmış durumda. Şimdi sıra yatırımcılara varantları ustaca kullanmanın yollarını göstermekte” dedi. İMKB Varant Pazarında işlem gören varantlarda yatırımcılar Varant Risk Bildirim formunu imzaladıktan sonra herhangi bir aracı kuruluştan işlem yapabilir. Varantlar hakkında detaylı bilgi www.isvarant.com internet adresinden elde edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)