E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİşçinin fendi Gediz’i yendi ---

İşçinin fendi Gediz’i yendi

İşçinin fendi Gediz’i yendi
17 Şubat 2011 - 09:47 borsagundem.com

İşçi borçları için kaynak yaratma çabaları birere birer hüsranla sonuçlanan Gimsan Gediz İplik çareyi banka kredisine başvurmakta buldu

ELİF BATU YENER/BORSAGUNDEM.COM
Çalışanları ile tazminat ödemeleri konusunda uzun zamandır sıkıntı yaşayan, hatta bazı çalışanları tarafından dava edilen Gimsan Gediz İplik, işçi-patron çatışmasında havlu attı. İşçi borçları için kaynak yaratma çabaları birere birer hüsranla sonuçlanan Gimsan Gediz İplik çareyi banka kredisine başvurmakta buldu. Gimsan’da kaynak yaratma projelerinden ilki olan fabrikanın ring bölümünün kiralanması işi halen devam den davalar nedeniyle doğan hukuki riskler sonucunda suya düştü. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, “Göstermiş olduğumuz tüm çabalara rağmen aşılamamış olması sebebiyle fabrikamızın Ring Bölümü'nün kiralanması ile ilgili yapılan görüşmeler sonuçlandırılamamıştır” denildi.
Gimsan Gediz İplik’te çalışanlar ile yaşanan sıkıntının yarattığı sorunlar bununla da bitmedi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yine çalışanların açtığı davaların yarattığı hukuki risk nedeniyle bağlı ortaklık Yapısan Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de planlanan hisse satışı gerçekleştirilemedi. İthalata bağlı et fiyatlarındaki düşüş Gessan Gediz Et ve Süt San.A.Ş. de planlanan hayvan satışlarının da düşünüldüğü miktarda yapılamamasına neden olunca, yöneticiler çareyi banka kredisi almakta buldu.
Kiralama, iştirak hissesi satışı ve hayvan satışı suretiyle kaynak temin edemeyeceğini anlayan Gimsan Gediz yöneticileri, işçilere olan borçların karşılıklı uzlaşma sağlanabildiği takdirde ödenerek dava dosyalarının kapatılmasında kullanılmak için banka kredisi kullanacak. Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İsmail Resne ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Haluk Erbel'in taminat ve kefaletleriyle kullanılacak. Şirket dava açan işçilerle de uzlaşma görüşmelerini başlatacak.
Öte yandan, Gimsan Gediz İplik, tazminat alacakları olan ama henüz şirkete dava açmayan 25 işçisine ise yine banka kredisi kullanarak 157 bin 640 liralık ödeme yaptı. Ama bu ödeme işçilerin dava açmalarını enfellemek amacıyla Temmuz 2008’den bu yana alacaklara işletilen faizlerden işçilerin ferafat etmesi şartı ile yapıldı. Yani işçiler paralarını alabilmek için gecikme faizinden vazgeçmek zorunda kaldılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)