E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşiba'dan sürpriz 'faiz' çıkışı---

İşiba'dan sürpriz 'faiz' çıkışı

İşiba'dan sürpriz 'faiz' çıkışı
03 Ekim 2024 - 07:17 borsagundem.com

Japonya Başbakanı Şigeru İşiba, hafta içi Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda ile yaptığı görüşme sonrası Japonya'nın ek bir faiz artışı için uygun bir ortamda olmadığını söyledi

Yeni Japonya Başbakanı Şigeru İşiba'nın Japonya'nın faiz artışına hazır olmadığını söylemesi, yatırımcıların bu yıl Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) başka bir faiz artışı yapacağı beklentilerini düşürdü.

Başbakan İşiba, Çarşamba günü Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda ile yaptığı görüşmenin ardından, Japonya'nın ek bir faiz artışı için uygun bir ortamda olmadığını söyleyerek, para politikası şahinliği konusundaki itibarından kurtulmaya çalıştığını belirtmişti.

İşiba’nın Japonya'nın şu an için daha yüksek borçlanma maliyetlerine hazır olmadığını söylemesi Çarşamba günü sert bir yen düşüşüne neden oldu.

Bloomberg'in geçen ay yaptığı bir anket, ekonomistlerin yüzde 53'ünün BOJ'un bu yıl Aralık ayında üçüncü kez faiz oranlarını artıracağını öngördüğünü göstermişti. Ancak bu tahminler artık şüpheye düştü.

Tokyo'daki NLI Araştırma Enstitüsü'nde kıdemli ekonomist olan Tsuyoshi Ueno, söz konusu açıklamanın bir sürpriz olduğunu belirterek, "Bu açıklama Aralık ayında faiz artışı olmayacağı görüşümü güçlendirdi." dedi.

BOJ bir sonraki politika toplantısını bu ayın sonlarında gerçekleştirecek ve son zamanlardaki ihtiyatlı sinyalleri ve İşiba tarafından çağrılan genel seçim zamanlaması göz önüne alındığında, faiz oranlarını sabit bırakması zaten yaygın olarak bekleniyordu.

Borsada çıkış sürüyor: Büyük yatırımcı direniyor!Borsada çıkış sürüyor: Büyük yatırımcı direniyor!

 

New York borsası yatay seyirle kapandıNew York borsası yatay seyirle kapandı

 

Üzerinde tedbir kalkan 3 hisseÜzerinde tedbir kalkan 3 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)