E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD, Ankara'ya neden saldırdı?---

IŞİD, Ankara'ya neden saldırdı?

IŞİD, Ankara'ya neden saldırdı?
12 Ekim 2015 - 07:18 borsagundem.com

Terör örgütü IŞİD'in Ankara'da bombalı saldırı yapmasına Rus ajans açıklık getirdi

Rus Sputnik haber ajansı, Ankara’da gerçekleşen terör eylemini büyük ihtimalle IŞİD’in gerçekleştirmiş olabileceğini iddia etti. Ajans, saldırının Türkiye'nin hava üslerini ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine açmasından dolayı yapıldığını öne sürdü. 
Haber ajansına göre, IŞİD’in ilk saldırı için Ankara’yı hedef seçmesinin nedeni başta Halkların Demokratik Partisi (HDP) olmak üzere Türkiye’deki sol partilerden intikam almak, ayrıca başkentte eylem gerçekleştirebilecek kabiliyette olduğunu Türkiye hükümetine 
göstermek. Ankara’da gerçekleştirilecek Barış mitingine yönelik saldırı kararını da Rakka’da bulunan örgütün ‘Türkiye Şurası’nın aldığı öne sürüldü. 
Sputnik’e göre, Türkiye’nin hava üslerini IŞİD’e karşı mücadelede ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerine açması, sınır kontrolünü yoğunlaştırması ve ülke çapında IŞİD militanlarına yönelik operasyonlar gerçekleştirmesi, örgütün Türkiye’ye karşı eylem kararı 
almasına yol açtı.

BAĞDADİ ONAY VERDİ

Ajansın haberine göre, Musul’da yaşayan IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin de onayının ardından, örgütün Suriye'nin Rakka kentinde bulunan Türkiye Şurası, saldırılar için hazırlıklara başladı. Hazırlıklar kapsamında 100 kişi, Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla 
gönderildi. 100 kişiye ilk hedefin HDP ile sol parti ve demokratik kitle örgütleri olduğu talimatı verildi.
Saldırılar için Türkiye’ye geçen 100 kişilik ekipte yer alanlarının büyük çoğunluğunun Türkiye vatandaşı olduğu ve deneyimli militanlardan oluştuğu belirtiliyor.

TÜRKİYE VATANDAŞI 2 İNTİHAR BOMBACISI

Sputnik, saldırı için görevlendirilen Türkiye vatandaşı olan 2 intihar bombacısının daha önce de Ankara’da örgüte ait hücre evlerinde kaldığının bilindiğini yazdı.
Sputnik’in ulaştığı bilgilere göre, 2 intihar bombacısı, mitingle ilgili gelişmeleri internetten takibe aldı ve birkaç kez keşif amacıyla mitingin yapılacağı alana geldi. Militanlar dikkat çekmemek için sakallarını kesti ve diğer örgüt militanlarıyla telefon görüşmelerini kesti. Saldırı hazırlığını Ankara’daki hücre evinde yapan iki intihar bombacısı hazırladıkları kemerin içine TNT bilyeler ve diğer patlayıcı maddelerden oluşan bir bomba yerleştirdi ve sabah saat 10.24’te miting için toplanmakta olan kalabalığın arasında bombaları patlattı.

IŞİD, SALDIRIYI TEBRİK ETTİ

Öte yandan IŞİD, kendisine ait Türkçe propaganda sitesi ‘Darülhilafe’ adlı sitenin resmi Twitter adresinden Ankara'daki saldırıyla ilgili saldırıyı tebrik etti ve ölü sayısının artması 
temennisinde bulundu.
Sputnik, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde HDP’nin Diyarbakır'daki mitingine yönelik saldırı ve 20 Temmuz 2015’te, Urfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen patlamanın da faili olan IŞİD, bu saldırıları üstlenmediğine dikkat çekti. Örgüte yakın kaynaklar, IŞİD’in toplu sivil ölümlerinin yaşandığı saldırıları üstlenmediği, sadece askeri nitelikli eylemleri üstlendiğini belirtiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aysoy12 Ekim 2015 11:52

    Bir ülke, bir kişinin kaprislerine, şımarıklığına feda edilmemelidir.

  • Test etmiştir12 Ekim 2015 11:38

    Bizden aldığı yerli bombanın etkisini görmek için olabilir ona göre siparis verip petrol satacak tir veya parasini teslim edecektir şimdi Suriye de tabi isidse orada yapacaktır saldırısını MKE artık ovunun mit tatilden dönmemiş ankaraya amma uzatılar devlet memurlarının tatili 1 ay bunlar 6 aydır tatildeler

  • Soru12 Ekim 2015 11:11

    Tek bir soru!! Böyle seri katliamlarda işitin hedefi egemen siyasi partinin taraftarları olmuş olsaydı istikbarat ve emniyet birimleri bugüne kadar süregelen bombalamalar serisine fırsat verirmişsin! ?

  • Burhan12 Ekim 2015 11:07

    İşit muhalif grupları ezmek sindirmek için taşeron olarak kullanılıyor hep! İşid i donatanlar hamiliğini yapanlar çok iyi biliniyor

  • TÜRK12 Ekim 2015 10:38

    toby rumuzlu ırkçı, Kürtler senden önce bu topraklardaydı....sen kendini çok mu üstün ırk olarak görüyorsun.. bu ülke bu haldeyse senin gibi kafatasçılar yüzündendir.

  • HALK12 Ekim 2015 10:19

    BU KANLI SALDIRIDAN SONRA HDP EŞBAŞKANLARI SELAHATTİNİN,FİGENİN,SIRRININ GÜLMESİDE,SELAHATTİNİN KAN ÜZERİNDEN OY DEVŞİRMEYE ÇALIŞMASIDA BAKIŞ AÇILARINI ORTAYA KOYUYOR.

  • ADEM12 Ekim 2015 10:18

    ülkeyi imam zihniyetli siyaset bu noktaya taşıdı... bakın sokaklara ne halde olduğumuz net olarak anlaşılacaktır.

  • toby12 Ekim 2015 10:09

    kirtler bu ülkeye hiç göç etmemiş olsalardı da bizler huzur içinde yaşayabilseydik keşke

  • fıtına osman12 Ekim 2015 10:07

    ÜLKEDE OKADAR ÇOK HAYİNVARKİ BUNLARIN İÇİNDEN BAZILARI GÖZDEN KAÇIYOR BUDA GÖZDEN KAÇMIŞ OLMALI ÜLKEMİZİN BÜTÜNSİVİL.KOMİNİST.LAİK DİNSİZ CAĞDAŞ.HALKCI.HAKÇI.ÜZGÜRLÜK SÖYLEMİ YAPAN KENDİ İDOLİJİLERİNDEN BAŞKASINI TANIMAYANLARIN BÜLÜCÜLERİN OLUŞTURDUĞU MİTİNK BAŞLANGICI KANA BULANMIŞ BUNLAR KANLA BESLENEN BU TOPLULUĞUN HOŞUNA GİTMİŞ OLUP YENİ BİR PILAN İÇİN HAZIRLIKARA BAŞLAMIŞLARDIR.DEVLETİM BUNLARA İZİN VERME BUNLARI HÜCRELRİNDE İŞİNİ BİTİR.

  • Yeter bu AKP12 Ekim 2015 10:07

    adalet bakanı olacak zatın toplantıda gülümsemesi AKP nin bakış açısını ortaya koyuyor

  • hamit kahraman12 Ekim 2015 09:38

    hemen rus haberlerine inandiniz . hdplimisiniz de pkk yi savunuyosunuz? olayi yapan pkkdir. ayni 7 haziran secimleri oncesi senaryo. oy toplama senaryasu

  • dlbyz12 Ekim 2015 08:33

    TÜRKİYE nin iç işleri bakanı erzurumlu olmalıdır başka ilden adam çıkmaz neden acaba kuşğular

  • Hüseyin12 Ekim 2015 07:30

    Mit neden engelleyemedi. . Fidan görevden azledilmeli. İiçişleri bakanı yandaş biridir ve anlamadığı görevini derhal bırakmalıdır.