E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD, Irak'ın tamamını tehdit ediyor---

IŞİD, Irak'ın tamamını tehdit ediyor

IŞİD, Irak'ın tamamını tehdit ediyor
25 Haziran 2014 - 14:19 borsagundem.com

ABD Başkanı Obama'nın Irak'a yolladığı özel birlik yetkilileri, IŞİD'in artık ülkenin bütünlüğü için bir tehdit oluşturduğunu söyledi

Obama'nın Irak'a yolladığı özel birlik yetkilileri, IŞİD'in elinde bulunan bölgelerin kontrolünü pekiştirdiğini ve artık ülkenin bütünlüğü için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Amerikan istihbaratından bir yetkili, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ülkede gittikçe güçlendiğini ifade etti.

Pentagon'da gazetecilere açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise “IŞİD elde ettiği alanlardaki hakimiyetini sağlamlaştırıyor. Bu da Bağdat için ciddi bir tehlike yaratıyor.” dedi. Kirby sözlerine şöyle devam etti: “Militanlar kayıplara neden olmaya devam ediyor. Artık düzenli bir ordu gibi hareket etmeye başladılar.”

Bu gelişmeler Irak ordusunun binlerce IŞİD militanına karşı işinin zor olduğunu gösterir nitelikte. Olası bir ABD hava saldırısı dahi, ordusunun belli bir kısmı silah bırakan Bağdat hükümetinin elini rahatlatmaya yetmeyebilir. İstihbarat yetkilileri IŞİD'in Bağdat'ın kuzeybatısındaki Beled hava üssünü tehdit ettiğini belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)