E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD tecavüzcülerle gurur duyuyor---

IŞİD tecavüzcülerle gurur duyuyor

IŞİD tecavüzcülerle gurur duyuyor
15 Ekim 2014 - 07:58 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, IŞİD'in köleleştirme ve kadınların satılmasından gurur duyduğunu söyledi

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'in, kadın ve kızların satılması, zorla evlendirilmesi, tecavüze uğraması, köleleştirilmesi ile adam kaçırmadan gurur duyarak kendisine pay çıkardığını belirtti.

John Kerry yazılı açıklamasında, IŞİD'in ahlaksızlık ve kötülüğünün şimdi de en son örneğiyle karşı karşıya olduklarını bildirdi.

IŞİD'in, yaşları 12'ye varıncaya kadar, yüzlerce Yezidi ile diğer azınlıklardan kadın ve kızların satılması, zorla evlendirilmesi, tecavüze uğraması, köleleştirilmesi ile adam kaçırmadan, gurur duyarak kendisine pay çıkardığını ifade eden Kerry, şunları kaydetti:

"Alçakça IŞİD, dinde bir şekilde tasdik edildiğini iddia ederek, bu kadın ve kızlara yönelik bu iğrenç muamelelerini rasyonelleştirmektedir. Bu yanlış, tamamen yanlış. IŞİD, İslam'ı temsil etmiyor ve İslam bu tür bir alçaklığı onurlandırmaz ve göz yummaz. Gerçekte bu eylemler IŞİD'in İslam'ın düşmanı olduğunun hatırlatıcısıdır".

Kerry, uluslararası toplumun ve tüm dini liderlerin IŞİD'in korkunç eylemlerini kınadığını hatırlatarak, şimdi kadın ve çocuklara yönelik bu eylemlerin de mümkün olan en güçlü biçimde kınanması çağrısı yaptı.

Kadınlara ve çocuklara bu yapılanların insan onurunun tüm tanımlarını ayaklar altına aldığını bildiren Kerry, bundan sorumlu olanların tanımlanması ve bundan tamamen sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

Kerry, Amerika'nın, IŞİD'in kaçırma, köleleştirme, satma, tecavüz etme, zorla evlendirme ve kadın ve çocuklara şiddet uygulanması eylemlerini takip edeceğini, Irak hükümetiyle bu konuda çalışacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dogru söyle15 Ekim 2014 08:21

    sen yalan söylüyorsun yalancısın en büyük tehlike israil ve amerika ve onun işbirlikçisi kalleş ingilizlerdir. Bunların derdi ışıd felan değil Türkiyeyi ışıd le karşı karşıya getirip ülkeyi köle düzenine yeniden sokmaktır.Yıllarca pkk ya siz destek verdiniz ışıd bizim düşmanımız değildir.DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR.