E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİslami borsa mevcut borsa ile olmaz---

İslami borsa mevcut borsa ile olmaz

İslami borsa mevcut borsa ile olmaz
11 Eylül 2015 - 09:31 borsagundem.com

SPYD Başkanı Arif Ünver, İslami borsanın Borsa İstanbul dışında yeniden kurularak yapılması gerektiğini söyledi

Piyasalarda İslami Borsa tartışması sürüyor.
Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver mevcut borsa ile bu yapının sağlanamayacağını belirterek, böyle bir yapının yeni bir borsa kurulmasını gerektirdiğini söyledi. Sermaye Piyasası Kanunu’nun 65. maddesine göre, Bakanlar Kurulu kararı ile yeni bir borsanın kurulmasının mümkün olduğunu vurgulayan Ünver, Borsa İstanbul Başkanı’nın da buna işaret ettiğini düşündüğünü söyledi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Ünver şunlara dikkat çekti: “İngiltere İslami bir ülke olmamasına rağmen İslami finans alanında çok ciddi açılımlar yaptı. Altı doldurulduğu takdirde olumlu buluyorum. Çünkü bu ülkelerin ciddi fonları var. İran dışa açılmaya başladı ve büyük bir pazar. Bu fonların sermaye piyasalarına da çekilmesi gerek. Ancak mevcut borsayı bu yapıya kavuşturamazsınız. Yüzde 80- 90’ı borsanın bankalardan oluşuyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dubrovski11 Eylül 2015 11:29

    bazıları sırf bir yerlere şirin görünmek için sadece konuşuyor..ne demek islami borsa? işte borsamızda ki patronları ve yönetim kurulu üyeleri milliyetçi muhafazakar tayfanın olduğu şirketlere bir bakın bakalım, ne vermiş bugüne kadar yatırımcısına?zırnık temettü mü vermiş, iğne ucu kadar bedelsiz mi vermiş?BİST başkanı önce bu sorulara cevap versin sonra islami borsa dan bahsetsin..

  • Pargali ibrahim11 Eylül 2015 11:05

    Olsun be yav zekat ve fitre yerine kağıt veririz keriz silkeleme operasyonu yerine mümin allah rızası için soyuluyor kelimesi kullanılır patron allah rızası için yatirmcisini soyuyorlar olur hersey allah rızası için yapılır mahkeme yerine kadılar görev yapar en düşük ceza 25 palaka olur hayde birde böyle soyulalim 14 yıldır zaten soyuluyoruz

  • Mr.T11 Eylül 2015 10:54

    Borsanın tadı kalmadı. Foreks piyasa daha cazip geliyor.

  • kralll11 Eylül 2015 10:36

    15 dk verileri gec izlemek küçükleri borsadan uzaklaştırıyor hiç bir piyasada yok böyle bir şey...

  • Ne dedin simdi sen11 Eylül 2015 10:07

    Agzi olan konusuyor. Bize bilmedigimiz birsey soyle

  • +11 Eylül 2015 09:51

    hele bir millet borsayı rahat rahat izlesin 15 dk geçikmeli verileri kaldırın.yeter beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee