E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsmail Uygur tepkiler üzerine oğlunu görevden aldı---

İsmail Uygur tepkiler üzerine oğlunu görevden aldı

İsmail Uygur tepkiler üzerine oğlunu görevden aldı
28 Temmuz 2019 - 18:24 borsagundem.com

İzmir'de oğlu Efe Uygur'u, belediye şirketi olan TORBEL A.Ş.'de genel müdür yardımcısı olarak atayan CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, tepkiler üzerine geri adım attı.

CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur yazılı olarak yaptığı açıklamada, oğlunun şirketteki görevine son verdiğini açıklayarak, şunları söyledi.

Göreve geldiğinde belediyenin ana borçlarının 170 milyonu aştığını savunan İsmail Uygur, " TORBEL sıradan bir şirket değil. Memurlar hariç tüm belediye personeli burada çalışıyor. 20'nin üzerinde kafeterya, iş makineleri, araç- gereç ve birçok faaliyeti bünyesinde bulunduruyor. Yani tüm sistem TORBEL üzerinden yürüyor. Göreve geldiğimizde buranın bilerek ve isteyerek batırılmış olduğunu gördük. Ne yazık ki iki dönem belediye başkanlığı yapmış olmama rağmen yeni dönemde bir dönem aradan sonra enkaz devraldım. Bizim hiçbir zaman para ve makam hırsımız olmadı, olmaz da. Bunu da en iyi Torbalı halkı bilir. Kamuoyunda oluşan hassasiyet üzerine, henüz bir aylık maaş bile almamış olan oğlumun belediye şirketindeki işine son veriyorum. Oğlum Efe Uygur ben mazbatayı ilk aldığım günden beridir hiçbir menfaat gözetmeden, benim başarılı olmam için emek sarf etmektedir."

Uygur, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Yaşanılan bu yanlış anlaşılmadan dolayı başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve partimizin farklı kademelerinde görev alan kişileri basın yoluyla linç etme girişiminde bulundular. Öncelikle yaşanan olayla ilgili herkesten özür dilerim. Benim ve yönettiğimiz belediye üzerinden zor durumda bıraktığım, kişilerin daha fazla linç edilmesine müsaade edemeyeceğim. Eğer ortadaki yanlış, oğlumun ücretli görev almasıysa görevine bugün itibari ile son veriyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz29 Temmuz 2019 16:14

    HALKI satmak chpnin gerçek zihniyeti.

  • arakdaşlar29 Temmuz 2019 12:55

     partililer önemsiz o vergiler hepimizin paraları, bizlerin alın teri, o bakımdan kimse kimseye partli diyerek savunmasın, destek olmasın, hata varsa bedelini ödeyecekler,düzeltecekler. yanlışın yanında durupda şeytana destek olmasın kimse. bu hatadır, hatanında bir bedeli vardır.

  • fafa29 Temmuz 2019 10:59

    Demek ki neymiş?Usulsüzlükte parti farkı yokmuş!Memeyi tutan emiyor.Önemli olan insan;insanda ise,adalet,merhamet dürüstlük gerekiyor.Neden belediye başkanlığı yapanlar hep zengin?

  • KARTAL5029 Temmuz 2019 10:04

    Bakıyorum da hala sen ben kavgası! Yahu arkadaş; hırsızın, haksızın, hainin senden bendeni olmaz. Biz buralar da hep beraber siyaset üstü ortak paydalarda birleşebilirsek bu ülke düzelir, ortak,  mutlu bir geleceğe yelken açarız. Yoksa bu kafayla, bu siyasetçilerle biz çok çekeriz...

  • güneş29 Temmuz 2019 09:59

    YORUMDA BULUNANAN HERKESİN YORUMUNA KATILIYORUM. AMA BAŞKANIN PARTİDE HİÇ GÜVENECEĞİM KİMSE YOKTU DEMESİNE ASLA!

  • Beraat29 Temmuz 2019 08:47

    Hiç akpde böyle bır şey gördünüz mü?

  • fafa29 Temmuz 2019 11:03

    Hakikaten hiç görmedik!!!Ama hiç fakirleşeni de görmedik.

  • hisseci29 Temmuz 2019 08:40

    Reisinde kızı danışman kimse birşey diyemiyor ama nasıl olcak...

  • dengo29 Temmuz 2019 07:54

    Ulan dengo sende görevi bırak ,istanbulu örnek al adam 7o gün olmak icin neler yaptı.

  • Ziya29 Temmuz 2019 02:37

    Teşbihte hata olmaz da sevimli bir rakun tipi var bey efendi de!

  • Nihat29 Temmuz 2019 02:33

    200 kişiyi işten at oğlunu işe at!  Olur da bu kadar olmaz!  Deftersiz başkan!  Hepsi aynı değil!  Oğlu okulu bitirmemiş!  ''Ben oğlumu işsiz bırakacak biri değilim''  diyen zevat!   Tepkiyi görünce hemen şutla!   Ak parti döneminde  yüz binlerce memur kadrosu açıldı!  Bir daha söylüyorum mukayesesi dahi olamaz!  Bunu siyaseten değil   haklının hakkını vermek gerektiği için söylüyorum.  Belediyeye devredilen vergi gelirleri vs. düşünüldüğünde kıyas kabul edecek bir durum değil.  Ak partinin hataları eğitim  konusunda oldu.  Bir de bu dernekçi itlerin ağzına maalesef çok baktı.  Bu kadar fütursuzca  davranan soytarıları hoş görmeyelim.  İzmir yıllarca mağdur edilmiş zavallı hale gelmiş güzelim şehir!  Yazıklar olsun bu hale getirenlere!  Bir de ağızlarına pelesenk etmişler ''engelleniyoruz'' Bunlar yüzüne tükürsen yağmur yağdı derler.  

  • belirsizlik28 Temmuz 2019 23:51

    Kılıçdaroğlu ilkelerine uymayan partiye zarar veren liyakata değil itaate değer verenler sonucuna katlanır. Biz birilerinin milyon dolarlık milyar dolarlık şaibeli işlerini eleştirirken kimse aman benim ki minnacık bir şey lafı mı olur fırsatçılığına düşmesin.

  • Alayı aynı mı28 Temmuz 2019 21:46

    Bu siyasilerin hepsinden bıktık, bir kere de şaşırtın bizi. Solcu sağcı hepsi mi aynı

  • Mustafa erkent28 Temmuz 2019 21:24

    Helal süt emmiş şaibesiz yönetici

  • Sebep29 Temmuz 2019 02:35

    Neyi nerde emmiş  bilmem de bayağı bir karışık

  • ALAATTİN CAMGÖZ28 Temmuz 2019 21:21

    CHP ye oy verenler bir kaç yıl sonra bunun ne kadar hata yaptıklarını anlayacaklar.

  • Vatancı28 Temmuz 2019 21:21

    Tipik chp zihniyeti

  • Y.a28 Temmuz 2019 19:49

    Şimdiki yeni moda; ben belediye'yi devir aldiğimda enkaz devraldim. ya arkadaş siz milletin aklı ile dalgamı geciyorsunuz. Cok yazik.

  • Sinanlı28 Temmuz 2019 19:06

    Bizde bütün partiler aynıdır

  • Fadil28 Temmuz 2019 19:38

    Tepkiler öyle olmadığını söylüyor!

  • Metin28 Temmuz 2019 18:55

    Katılımcı belediye başkanlıgı anlayışına göre yaptıgı yanlış değilki.sonuçta bundan ne anladığın önemlidir.tamam bana göre yanlış olabilir ama bu adamcağız katılımcılıgı kazanılan belediyede tek kendisi degil tüm sülale fertlerinin işe girmesi demek diye algılıyor olabilir.:))))))) YAZIK YA çok fesat bir toplum olduk.:)))))

  • boş28 Temmuz 2019 18:44

    toplum içinde buyrun burdan yakın müdür yardıcılığı az olmuş bari müdürlük verseydin hiç olmazsa gam çekmezdik