E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİspanya, Almanya'yı solladı---

İspanya, Almanya'yı solladı

İspanya, Almanya'yı solladı
11 Ağustos 2014 - 07:02 borsagundem.com

Bloomberg News'ün anketine göre, Avrupa ekonomisinin lokomotifi olan Almanya, ikinci çeyrekte İspanya'dan daha düşük bir performans gösterdi

Bloomberg News'ün anketine göre, Avrupa ekonomisinin lokomotifi olan almanya, ikinci çeyrekte İspanya'dan daha düşük bir performans gösterdi.

Bloomberg News'ün yaptığı araştırmanın medyanına göre Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın gayrisafi yurtiçi hasılası, Haziran sonu itibariyle üç aylık dönemde yüzde 0.1 daraldı. Buna karşılık resmi verilere göre İspanya aynı dönemde yüzde 0.6'lık büyüme kaydetti.

Birinci çeyrekte yüzde 0.1 küçülen İtalya, ikinci çeyrekte de  yüzde 0.2 küçülerek 2008 yılından beri üçüncü kez resesyona girdi. Almanya'da ekonomik daralma, Euro Bölgesi'ndeki ekonomik büyümedeki kırılganlığı ortaya koyuyor.

18 ülkeden oluşan Euro Bölgesi, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) uyguladığı büyük teşvik programlarına rağmen ekonomik büyümeye geçmekte ve enflasyonu yükseltmekte zorlanıyor. AMB Başkanı Mario Draghı, Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümeye geçilememesini yapısal reformlardaki yetersizliğe bağlıyor. 

Euro Bölgesi'nde enflasyon, Temmuz'da yüzde 0.4'e gerilemiş ve deflasyon korkularını canlandırmıştı. Avrupa Merkez Bankası'nın resmi enflasyon hedefi yüzde 2 seviyesinde. AMB'nin Euro Bölgesi için bu yılki büyüme tahmini ise yüzde 1. Avrupa Merkez Banka yeni tahminlerini Eylül ayında açıklayacak.

Frankfurt'ta bulunan Commerzbank AG ekonomistlerinden Ralph Solveen, "Bu hafta açıklanacak veriler büyük olasılıkla Euro Bölgesi'ndeki sorunların kuzeye yöneldiğini gösterecek. Zayıf ekonomik toparlanma AMB'nin yeni parasal genişleme önlemlerini tartışmaya yöneltecek" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)