E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİspanya işsizlikte rekor kırdı---

İspanya işsizlikte rekor kırdı

İspanya işsizlikte rekor kırdı
28 Ocak 2011 - 15:32 borsagundem.com

İspanya'da, 2010 yılında işsiz sayısı rekor bir artışla 4 milyon 696 bin 600'e yükseldi

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü'nden (INE) yapılan açıklamada, 2010'daki işsizlik oranının yüzde 20,33 olarak belirlendiği, bu oranın en son, yüzde 20,72 ile 1997 yılının ikinci çeyreğinde geçildiği kaydedildi. İspanya'da resmi istatistiklerin güvenilir olarak tutulmaya başlandığı 1976 yılından bu yana ülkede işsiz sayısının bu kadar fazla olmadığına dikkat çekildi.
İşsizlikle ilgili detaylı istatistiklere bakıldığında en yoğun işsizliğin 35-44 yaş arası ile 55 yaş üstünde görüldüğü, gençlerde ise işsizlik oranının düştüğü ifade edildi. Sektör olarak ise hizmet ve inşaatta işsizliğin en yoğun yaşandığı dikkati çekti.
İşçi sendikalarından yapılan değerlendirmelerde, 2010 yılı işsizlik rakamlarının "çok kötü bir haber olduğu" vurgulanarak, hükümete, iş yasasıyla ilgili değişikliğin hemen yapılması çağrısında bulunuldu.
Öte yandan, hükümetin olmazsa olmazlarından emeklilik yaşının 65'ten 67'ye yükseltilmesiyle ilgili yasanın hazırlık aşamalarında sendikalarla anlaşma sağlandığı açıklandı. Yaklaşık 5,5 milyon emeklinin bulunduğu İspanya'da mevcut durumda 65 olan emeklilik yaşını hükümet 67'ye çıkarmak istiyor.
Varılan anlaşma sonucu sendikalar, genel greve gitmekten vazgeçmiş görülse de, ülkenin farklı yerlerinde yeni emeklilik yasasına karşı gösterilere de rastlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)