E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'İSPANYA ÖLÜM SARMALINA GİREBİLİR'---

'İSPANYA ÖLÜM SARMALINA GİREBİLİR'

'İSPANYA ÖLÜM SARMALINA GİREBİLİR'
04 Ekim 2010 - 08:45 borsagundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Avrupa'ya yayılmış bir kemer sıkma dalgasının, yeni bir resesyonu tetikleyebileceği uyarısında bulundu

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Avrupa geneline yayılmış bir kemer sıkma dalgasının, yeni bir resesyonu tetikleyebileceği uyarısında bulundu. Stiglitz ayrıca, euronun geleceğinin şüpheli olduğunu ifade etti ve spekülatörlerin yakın zamanda uzun süreli daralmadan toparlanmakta zorlanan İspanya'yı hedefleyebilecekleri görüşünü dile getirdi. Stiglitz, 'Freefall' adlı kitabının güncellenmiş baskısından Sunday Telegraph gazetesinde tarafından yapılan alıntılarda "Çok fazla ülkenin erken şekilde harcamaları kısması ile, global toplam talep düşebilir ve büyüme yavaşlayabilir, belki de bir çift dip resesyona öncülük edebilir" diye konuştu. Stiglitz, "ABD global resesyona neden olmuş olabilir, ancak Avrupa şu anda aynı şekilde yanıt veriyor" dedi. Euroyu şu anda bocalayan bir deneyim olarak tanımlayan Stiglitz, majör bir kurumsal gözden geçirme olmadan 16 Euro Bölgesi ülkesinin eurodan vazgeçmeyi düşünmeleri gerektiğini vurguladı. Stiglitz, "Başarısızlığı kabul etmek belki de daha iyi" dedi. İspanya'nın ise Arjantin'in 10 yıl önce yaşadığına benzer bir ölüm sarmalına girmekte olabileceğini ifade eden Stiglitz, "Şu anda İspanya spekülatörlerin saldırısına uğramadı, ancak bu sadece bir zaman meselesi olabilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)