E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİspanya tahvil faizleri düşüşte---

İspanya tahvil faizleri düşüşte

İspanya tahvil faizleri düşüşte
11 Aralık 2013 - 13:26 borsagundem.com

İspanya'nın kredi görünümünün düzelmesiyle, 5 yıllık tahvil faizleri 8 senenin en düşüğüne geriledi

İspanya ülke tahvilleri, yatırımcılar ülkenin ekonominisinin iyileşmesiyle yıl sonundan önce tahvillerini satın almasının ardından, yükselişin dördüncü girdi. Ülkenin beş yıllık tahvil faizleri sekiz senenin en düşüğüne geriledi.

İki yıllık tahvil faizleri Temmuz 2009'dan beri en düşük seviyeye indi. Avrupa Merkez Bankası Konseyi üyesi Ewald Nowotny bugün piyasaların Euro Bölgesi'nin dağılma ihtimallerini artık fiyatlamadığını ve çevre ekonomileriyle çekirdek ekonomileri arasındaki faiz farklarının düştüğünü söyledi. Almanya'nın iki yıllık tahvil faizi, Eylül'de ülkenin 4.38 milyar euroluk (6 milyar dolar) tahvili ihaleye çıkarmasından beri en yüksek seviyesine ulaştı.

"Bazı yatırımcılar, yıl sonu yaklaşırken ve çevre ekonomilerinin tahvillerinin cazibesi artarken hesaplarını tekrar dengeliyorlar," diyen Dublin merkezli Danske Bank A/S'nin analisti Owen Callan, "Euro Bölgesi istikrar kazanıyor ve İspanya ve İtalya'nın kredi görünümü düzeliyor. Piyasalar faiz farklarının daha da azalabileceğini düşünüyor" diye ekledi.

İspanya'nın beş yıllık tahvilinin faizleri, Eylül 2005'ten beri en düşük seviye olan yüzde 2.52'ye inmesinden sonra, beş baz puan düşerek Londra saatiyle 10:40'da yüzde 2.55'e geriledi. Ekim 2018 vadeli yüzde 3.75'lik tahvilin fiyatı 105.455'e çıktı. İki yıllık tahvilin faizi 11 baz puan azalarak, Temmuz 2009'dan beri en düşük seviye olan yüzde 1.26'ya indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)