E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİspanya'da bütçe açığı geriliyor---

İspanya'da bütçe açığı geriliyor

İspanya'da bütçe açığı geriliyor
04 Ocak 2011 - 15:41 borsagundem.com

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, geçen yıl bütçe açığını düşürme çabalarının beklenenden daha iyi sonuç verdiğini söyledi

Onda Cero radyosuna konuşan Zapatero, ''Bir dizi tasarruf önleminden sonra geçen yıl bütçe açığı gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 9,3'üne geriledi'' dedi. Geçen yıl bütçe açığıyla ilgili nihai rakamın biraz daha iyi çıkabileceğini belirten Zapatero, bu yıl için bütçe açığının yüzde 6 ile AB ortalamasının biraz üzerinde olmasını beklediklerini ifade etti. 
Hükümet, 2009 yılında GSYH'nin yüzde 11,2 seviyesindeki bütçe açığını 2013 yılında AB sınırı olan yüzde 3'e çekmeyi hedefliyor. 
Zapatero, geçen yıl parlamentoda yaptığı konuşmada, Avrupa borç krizi ve emlak piyasasının çökmesi nedeniyle zarar gören ekonomiyi onarmanın 5 yıl alacağını söylemişti. 
Geçen yıl ilk iki çeyrekte hafifçe büyüyen ve üçüncü çeyrekte büyüme oranı değişmeyen İspanya'da ekonominin, dördüncü çeyrekte de büyümesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)