E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİspanya'da işsizlik azaldı---

İspanya'da işsizlik azaldı

İspanya'da işsizlik azaldı
04 Mayıs 2011 - 11:44 borsagundem.com

İspanya'da geçen ay işsizlik maaşı alanların sayısı düştü

Çalışma ve Göçmen Bakanlığı, geçen ay işsizlik maaşı alanların sayısının 64 bin azalarak 4,27 milyona gerilediğini açıkladı. İspanya'da işsizlik maaşı alanların sayısı geçen yıl aralık ayından bu yana ilk kez düşüyor.
Bakanlık, nisan ayında işsizlik maaşı alanların sayısındaki düşüşün ekonominin bütün sektörlerini kapsadığını ve 2006 yılından bu yana nisan ayındaki en büyük düşüş olduğunu belirtti. Nisan 2010'da işsizlik maaşı alanların sayısı yüzde 3 ya da 127 bin kişi artmıştı.
Nisan ayında işsizlik maaşı alanların sayısındaki azalmaya Paskalya Bayramı'nda tatil beldelerinde istihdam artışının katkısı olduğu belirtildi.
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, işsizlik maaşı alanların sayısındaki düşüşten memnun olduğunu ve yılın ikinci yarısında istihdam artışı sağlamayı başaracaklarını söyledi.
Zapatero hükümeti, işsiz sayısının 5 milyon olan psikolojik sınıra ulaşmayacağından emin olduğunu açıklamıştı.
İspanya'da mart ayı sonu itibariyle işsizlik oranı yüzde 21,3 (4,93 milyon kişi) ile Avro Bölgesi'nin en yüksek seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)