E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'İspanya'nın kurtarmaya ihtiyacı yok'---

'İspanya'nın kurtarmaya ihtiyacı yok'

'İspanya'nın kurtarmaya ihtiyacı yok'
05 Ekim 2012 - 07:55 borsagundem.com

İspanya Ekonomi Bakanı De Guindos, ülkesinin kurtarma yardımına ihtiyacı olmadığını savundu

Borç krizi içinde ayakta durmaya çalışan İspanya'nın ekonomi bakanı Luis de Guindos, ülkesinin kurtarma paketine ihtiyacı olduğu düşüncesini reddetti.
Luis de Guindos'un Londra'daki konuşması "Satılık İspanya" pankartları taşıyan protestocular ve Avrupa'nın dördüncü büyük ekonomisindeki kemer sıkma karşısındaki muhalefetlerin etkisiyle arada kesilmek zorunda kaldı.
İspanya'nın bu haftasonu gibi yakın bir zamanda kurtarma paketine başvuracağı söylentileri hızla yayılmasına rağmen De Guindos, "İspanya'nın kurtarma paketine hiç ihtiyacı yok" dedi.
Madrid hükümeti, 2008'deki küresel finansal krizin ülkenin aşırı ısınmış emlak piyasasının patlamasına yol açmasıyla finansal sıkıntı yaşamaya başladı.
Sert protestolarla karşılaşan İspanya'nın son kemer sıkma önlemleri, kamu sektöründeki ücretler, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerde yapılacak kesintilerle önümüzdeki yıl bütçesinden 13 milyar euro tasarruf edilmesini hedefliyor.
"Şu anda yaptığımız şey yalnızca İspanya için değil, Euro Bölgesi'nin geleceği için doğru olan şey" diyen De Guindos, yatırımcıların ilgisini "kötü banka varlıklarına" çekebileceklerini düşündüğünü ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)