E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail, Batı Şeria'yı bir kez daha vurdu---

İsrail, Batı Şeria'yı bir kez daha vurdu

İsrail, Batı Şeria'yı bir kez daha vurdu
25 Ekim 2022 - 05:47 borsagundem.com

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlar sonucu 4 Filistinliyi öldürdü, en az 19 Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da farklı noktalara baskınlar düzenledi. İsrail askerlerinin açtığı ateşler sonucu 4 Filistinli hayatını kaybetti, en az 19 Filistinli yaralandı.


Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal güçlerinin kurşunuyla 4 kişi şehit oldu, ikisi ağır olmak üzere 19 kişi de yaralandı" sözleri yer aldı.

Açıklamada, 3 kişinin Nablus'ta, bir kişinin ise Ramallah yakınlarındaki Nebi Salih beldesindeki baskınlarda açılan ateş sonucu hayatını kaybettikleri duyuruldu.

Filistin resmi televizyonundan verilen bilgide ise Nablus'ta bir İsrail gücünün fark edilmesi ile karşılıklı ateş açıldı ve yaralılar arasında Filistin güvenlik güçlerine bağlı unsurların olduğu açıklandı.

Haberde, Filistinlilere ait bir aracın hedef alınmasıyla şehitlerin cesetlerinin yandığına dikkat çekildi.

Bölgedeki görgü tanıklarının aktarımlarına göre, İsrail askeri kuvvetlerinden büyük bir güç çeşitli noktalardan Nablus kentine giriş yaptı, bölgedeki bir eve baskın düzenledikleri sırada Nablus'ta silah ve patlama sesleri duyuldu.

Taş ve boş şişelerle karşılık verildi

Nebi Salih bölgesinde İsrail askerleri, Filistinlilerin ülkelerine yapılan saldırıları protesto eden yürüyüşüne müdahalede gerçek ve plastik mermiler, göz yaşartıcı gaz kullanıldı.

Müdahaleye karşı Filistinli gençler ise taş ve boş şişelerle karşılık verdi.

Öte yandan İsrail ordusunun yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin şu an Nablus bölgesinde çalışmada olduğu kaydedildi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi "Shavei Shomron" yakınlarında 11 Ekim'de gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir İsrail askeri ölmüştü. Saldırıyı, kendilerini "Aslanların İni" şeklinde adlandıran Filistinli bir grup üstlenmişti. Olayın ardından İsrail askerleri, 12 Ekim'de Nablus'u kuşatma altına almıştı. 

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlileri yaraladı

 

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı

 

Sullivan, İsrail ve Batı Şeria'ya 'iki devletli çözüm' vurgusu yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)